Volume mici de gaz au fost pompate prin Nord Stream pentru a egaliza presiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Acum livrările de gaz prin Nord Stream au fost oprite din cauza reparaţiilor programate în perioada 11 iulie - 21 iulie.

Volume mici de gaz pompate pe 19 iulie prin gazoductul Nord Stream au fost folosite pentru a egaliza presiunea asupra conductei, a declarat serviciul de presă al operatorului de proiect, Nord Stream AG, pentru TASS.

Fluxul de gaz prin Nord Stream s-a oprit la câteva ore după începerea reparaţiilor
Nu există nominalizări pentru furnizarea de gaz prin Nord Stream după începerea întreţinerii
Furnizarea de gaz prin Nord Stream va fi oprită timp de 10 zile din cauza reparaţiilor programate
„Aceste volume mici de gaz au fost folosite pentru o egalizare a presiunii necesară din punct de vedere tehnic între Nord Stream şi operatorul din aval”, a spus compania.

Mai devreme, pe site-ul Nord Stream AG, au apărut date despre o mică pompare (aproximativ 2,5 mii de metri cubi pe oră) de gaz prin conductă timp de câteva ore pe 19 iulie.

Comisia Europeană (CE) a raportat că nu se aşteaptă la reluarea furnizării de gaze din Rusia către Europa prin Nord Stream după finalizarea lucrărilor programate.

De la jumătatea lunii iunie, Nord Stream a fost folosit doar la 40% din capacitatea sa maximă din cauza returnării premature a unităţilor de pompare a gazului de către Siemens, după reparaţii incomplete la Montreal în legătură cu sancţiunile Canadei împotriva Rusiei.

Acum livrările de gaz prin Nord Stream au fost oprite din cauza reparaţiilor programate în perioada 11 - 21 iulie.

Pe 9 iulie, după numeroase solicitări din partea Germaniei, Canada a decis să returneze turbina Siemens reparată. Comisia Europeană a declarat că returnarea turbinei Nord Stream de către Canada nu încalcă sancţiunile UE împotriva Rusiei, deoarece acestea nu se aplică echipamentelor de tranzit al gazelor.

Gazprom a declarat însă că nu deţine un singur document care să permită Siemens să scoată din Canada un motor cu turbină cu gaz pentru Nord Stream, care este reparat acolo. Compania a apelat la Siemens cu o cerere oficială de a furniza documente care să permită scoaterea motorului. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite