Vodafone vinde afacerile sale din Ungaria pentru 1,8 miliarde de dolari

0
Publicat:

Vodafone Group PLC a anunțat luni vânzarea integrală a Vodafone Magyarorszag Tavkozlesi Zrt, sau Vodafone Hungary, pentru 715 miliarde de forinţi (1,8 miliarde de dolari) în numerar, într-o tranzacţie care va crea un lider local în sectorul telecomunicaţiilor în statul din Europa Centrală, transmit Reuters şi Market Watch.

Vodafone obţine 1,8 miliarde de dolari în urma vânzării afacerii din Ungaria, Foto: Arhivă Adevărul
Vodafone obţine 1,8 miliarde de dolari în urma vânzării afacerii din Ungaria, Foto: Arhivă Adevărul

Compania de telecomunicații cu sediul în Marea Britanie a declarat că a fost de acord să-și vândă întregul pachet de acțiuni de 100% din unitate către 4iG Public Limited Company și Corvinus Zrt, un holding de stat maghiar, sub rezerva verificării și aprobării de reglementare.

Companiile vizează închiderea vânzării până la sfârșitul anului 2022.

Vodafone a declarat că acordul face parte din strategia guvernului ungar de a construi un lider național deținut de maghiari în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Guvernul ungar are o strategie clară de a construi un campion național deținut de maghiari în sectorul IT. Această combinație cu 4iG va permite Vodafone Ungaria, care are o istorie mândră de succes și inovație în țară, să joace un rol major în creșterea și dezvoltarea viitoare a sectorului ca un operator mult mai puternic la scară și complet convergent”, a comentat CEO-ul Vodafone, Nick Read.

Entitatea combinată va crește concurența și va avea un acces mai mare la investiții pentru a promova digitalizarea Ungariei”, a adăugat el.

Afacerea de servicii partajate a Vodafone din Ungaria, VOIS, nu este inclusă în acord și va continua să furnizeze servicii celorlalte companii operaționale ale Vodafone.

Vodafone Ungaria este al treilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Ungaria. A început să funcționeze în 1999 după ce și-a asigurat a treia licență GSM 900/1800 MHz a țării și a fost primul furnizor care operează în banda DCS-1800 din Ungaria.

Vânzarea este condiționată de îndeplinirea due diligence, părțile intrând în documentație obligatorie privind tranzacția și obținând aprobarea de reglementare. Părțile vizează finalizarea până la sfârșitul acestui an.

Contravaloarea reprezintă un multiplu de 9,1x câștigul ajustat înainte de dobândă, impozit, amortizare și amortizare după contracte de leasing (EBITDAaL) pentru perioada de 12 luni care se încheie la 31 martie 2022.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite