Ucraina face primele exporturi de cereale cu trenul spre Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Traderii au exportat primele livrări de porumb ucrainean către Europa cu trenul, deoarece porturile sale la Marea Neagră sunt blocate în urma invaziei armatei ruseşti, a anunţat duminică firma de consultanţă în agricultură APK-Inform, transmite Reuters.

Ucraina este un important cultivator şi exportator de cereale la nivel Mondial. Aproape toate exporturile sale au fost în mod tradiţional expediate din porturile sale de la Marea Neagră. Exporturile lunare de cereale depăşeau 5 milioane de tone înainte de război, potrivit Mediafax. 

Comercianţii şi oficialii din domeniul agriculturii au anunţat că Ucraina, care are încă cantităţi semnificative de cereale în stoc, ar putea începe să exporte cu trenul pe la graniţa sa vestică.

„Primele loturi de câteva mii de tone de porumb au fost deja exportate prin graniţa terestră vestică a Ucrainei”, a anunţat APK-Inform într-un raport.

Conform acestuia, preţurile DAP (Delivered At Place) la porumbul ucrainean pentru cumpărătorii din Polonia şi statele baltice au fost cuprinse între 250 şi 265 de dolari pe tonă şi 275 de dolari pe tonă pentru Slovacia.

Autorităţile ucrainene de transport au declarat că până la 600.000 de tone de cereale pe lună ar putea fi exportate cu trenurile din Ucraina către Europa.

APK-Inform a anunţat săptămâna trecută că exporturile de cereale ale Ucrainei ar putea totaliza 44 de milioane de tone în sezonul iulie-iunie 2021/2022.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite