Transgaz, scos din cursa pentru DESFA? Oferta românilor a fost mai mică decât cea a italienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
transgaz

Operatorul român de transport al gazelor naturale a depus o ofertă mai mică decât cea a italienilor de la Snam pentru cumpărarea a 66% dintre titlurile DESFA.

Transgaz şi partenerii săi au depus o ofertă mai mică decât contracandidaţii lor pentru privatizarea DESFA, transportatorul elen de gaze.

Consorţiul format din Snam, Enegas şi Fluxys ar fi oferit 535 milioane de euro, în timp ce consorţiul format din Transgaz, firma spaniolă Reganosa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar fi făcut o ofertă de 457 milioane de euro, potrivit presei elene.

Agenţia de Privatizare din Grecia (HRDAF) a cerut luni consorţiului condus de grupul italian Snam, care a depus cea mai ridicată ofertă pentru o participaţie de 66% în operatorul reţelei de gazoducte din Grecia, DESFA, să-şi îmbunătăţească oferta, transmite Reuters, citat de economica.net.

Aceasta este a doua încercare de vânzare a DESFA, după ce în 2016 un acord încheiat anterior cu compania SOCAR din Azerbaidjan a eşuat, pe fondul unor neînţelegeri legate de tariful la gazele naturale. Valoarea tranzacţiei a fost estimată la 400 de milioane de euro.

Autorităţile de la Atena au primit în martie două oferte angajante, una de la consorţiul alcătuit din companiile Snam (Italia), Enagas (Spania) şi Fluxys (Belgia) şi alta de consorţiul compus din spaniolii de la Regasificadora Del Noroeste (Reganosa), românii de la Transgaz şi BERD.

Noul cumpărător va trebui să implementeze un plan de investiţii de 330 de milioane de euro, a anunţat ministrul Energiei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite