Topul amenzilor aplicate de Consiliul Concurentei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurentei a publicat recent o analiza a celor mai mari amenzi aplicate in ultimii ani companiilor care incalca legea concurentei. Astfel, pe primul loc se situeaza amenda acordata, in anul 2011, unor companii petroliere, in valoare de aproape 1 miliard lei.

Potrivit datelor publicate de Consiliul Concurentei pe site-ul propriu, 6 companii petroliere au fost amendate in 2011, pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale privind eliminarea de pe piata a unui sortiment de benzina. Suma totala s-a ridicat la valoarea de aproape 1 miliard de lei, iar companiile amendate au fost OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Lukoil Romania, Rompetrol Downstream, Mol Romania Petroleum Products si ENI Romania (care opereaza benzinariile AGIP).

Pe locurile imediat urmatoare se afla companiile Orange si Vodafone, ambele fiind amendate in 2011 pentru abuz de pozitie dominanta, cu sume ce depasesc 100 milioane de lei.

Tot pentru abuz de pozitie dominanta a fost amendata si Compania Nationala Posta Romana, in anul 2010, (103 milioane lei), dar si Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa", in anul 2006, cu aproape 27 milioane lei.

Citește aici materialul integral avocatnet.ro: Topul amenzilor aplicate de Consiliul Concurentei

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite