Teodorovici, despre modificările aduse SPV: Nu monitorizăm diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
eugen teodorovici

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a infirmat faptul că vrea să urmărească fiscal românii din diaspora prin Spaţiul Privat Virtual, declarând că înrolarea în sistem rămâne opţională.

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri un proiect de ordin în care susţine că este „necesară identificarea în străinătate, la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României, a persoanelor fizice în scopul înregistrării acestora ca utilizatori ai serviciului «Spaţiul privat virtual» (SPV)”.

„Este practic o propunere pentru cei care trăiesc în afara ţării de a folosi astfel de sistem, de a se înrola în acest sistem, dacă doresc, în mod opţional, şi dacă acest lucru se doreşte, atunci prin ambasade şi consulate practic ei primesc acele parole pentru a intra în sistem, pentru a nu mai veni până în ţară pentru a lua aceste parole. Practic este o simplificare radicală şi este un mijloc de comunicare”, a declarat Eugen Teodorovici.

În context, ministrul a invocat şi directiva europeană pentru combaterea terorismului, care a fost transpusă în România, care prevede urmărirea şi declararea sumelor de bani mai mari mai mari de 2.000 de euro. „S-a spus într-un mod eronat şi total mincinos că cineva doreşte să impoziteze aceste sume trimise în ţară. Nu, este obligaţie europeană pentru ca acele sume trimise în ţară peste un anumit prag să fie să dovedită provenienţa pentru a evita activităţi de terorism şi alte astfel de activităţi, încă o dată, obligaţie europeană fiind”, a explicat ministrul.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite