STUDIU Jumătate dintre români nu au bani economisiţi, ceea ce le face viaţa deosebit de dificilă, în această perioadă de izolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate dintre români nu au bani economisiţi, ceea ce le face viaţa foarte dificilă în această perioadă a epidemiei de coronavirus, arată un studiu efectuat în 7-8 aprilie de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât oamenii sunt trimişi în şomaj tehnic sau chiar disponibilizaţi.

Conform studiului, la întrebarea: „aveţi economii în momentul de faţă”, 49% dintre respondenţi au răspuns afirmativ, iar 51% au oferit un răspuns negativ. Chiar şi dintre cei care au răspuns pozitiv, aproximativ jumătate susţin că banii le-ar ajunge să supravieţuiască cel mult două luni.

Dintre respondenţii care au spus că deţin economii, mai bine de un sfert consideră că banii le-ar ajunge maxim patru luni. Doar 10% dintre spun că banii le-ar ajunge mai mult de un an.

Studiul mai arată că o treime dintre români se descurcă cu un buget familial de 2.000 de lei pentru cheltuieli de strictă necesitate, iar 17% au nevoie de doar o mie de lei sau chiar mai puţin.

Studiul a avut la bază un eşantion de peste o mie de persoane. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite