Reuters: România amână pentru 2014 listarea la bursă a companiilor energetice de stat

Reuters: România amână pentru 2014 listarea la bursă a companiilor energetice de stat

Statul voia să obţină în acest an 600 de milioane de euro din vânzarea a 15% din Romgaz

România a amânat pentru anul viitor listarea la bursă a participaţiilor la mai multe companii energetice de stat, precum Nuclearelectrica, Romgaz, Hidroelectrica, Electrica şi Complexul Energetic Oltenia, potrivit draftului scrisorii de intenţie convenite cu FMI, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, Guvenul are în plan listarea a 10% din Hidroelectrica în mai 2014, un pachet de 10% din Nuclearelectrica în septembrie 2014, 10% din Romgaz în octombrie 2014 şi 15% din Complexul Energetic Oltenia până în iunie 2014. 
 
De asemenea, participaţia majoritară la furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica va fi vândută pe bursă până la finele lunii mai 2014. 
 
România şi FMI au convenit săptămâna trecută să încheie un nou acord stand-by preventiv pe doi ani, în valoare de 4 miliarde de euro.
 
Nuclearelectrica şi Romgaz trebuiau listate în acest an, aceasta din urmă trebuind să fie duală. Tot în acest an erau prevăzute şi listările Hidroelectrica şi a Complexului Oltenia, însă, oficialii statului au cerut FMI amânarea pentru anul viitor.
 
Instituţiile financiare internaţionale au criticat deseori autorităţile de la Bucureşti pentru progresul lent în reformarea sectorului de stat ineficient.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările