Google vrea să fie trader de energie

Gigantul multimedia Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a solicitat reglementatorului din domeniul energetic din Statele Unite acordarea licenţei pentru comercializarea de energie, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Niki Fenwick.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această mutare va permite companiei să-şi optimizeze costurile privind consumul de energie şi, totodată, să utilizeze energie regenerabilă, în cadrul strategiei grupului de a milita pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, transmite Bloomberg.

Obţinerea unei licenţe de furnizare a energiei de către marii consumatori de electricitate este o practică din ce în ce mai des folosită, pentru a putea cumpăra energia direct de la producători sau la cele mai mici costuri.

Şi în România, primii patru mari consumatori de energie, respectiv Alro Slatina, ArcelorMittal Galaţi, Oltchim şi Petrom, deţin, la rândul lor,o licenţă de acest tip.

Oficialul Google a refuzat să precizeze care este consumul de energie al companiei, evocând politica Google.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: