Declin în industrie: producţia a scăzut în mai atât faţă de luna anterioară, cât şi faţă de mai 2014. Tot în mai au scăzut şi cererea, şi vânzările

Declin în industrie: producţia a scăzut în mai atât faţă de luna anterioară, cât 
şi faţă de mai 2014. Tot în mai au scăzut şi cererea, şi vânzările

Producţia a scăzut sau cel mult a stagnat în majoritatea sectoarelor industriale

Statisticile oficiale arată că luna mai a fost nefastă pentru industrie, scăzând atât cererea (comenzile noi), cât şi vânzările (cifra de afaceri). Acum aflăm tot din statistici că şi producţia industrială a avut un recul în luna lui Florar.

Ştiri pe aceeaşi temă

În funcţie de seria ajustată, producţia industrială s-a redus cu 0,1%, influenţată de o scădere a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 5,4%, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică.

Industria extractivă a crescut însă cu 1,9%, iar industria prelucrătoare cu 1,7%.

Declin de 1,4% în energie

Faţă de mai 2014, producţia industrială a scăzut cu 0,5%, serie brută, ca urmare a contracţiei tuturor sectoarelor industriale.

Astfel, industria extractivă a consemnat un declin de 9%, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat de 1,4%, iar industria prelucrătoare s-a redus cu 0,1%.

Creştere de 2,2% la cinci luni

Producţia industrială a crescut cu 2,2% în primele cinci luni, ca serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, susţinută de industria prelucrătoare (+2,9%), şi cu 3,2% ca serie ajustată.

Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 5,8%, respectiv cu 1,4%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: