Cumpărături la gura sobei: Cum scapi de un drum la magazin pe vreme geroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cumpărăturile online au ajuns şi în România la o piaţă de circa un miliard  de euro
Cumpărăturile online au ajuns şi în România la o piaţă de circa un miliard  de euro

Temperaturile anunţate de meteorologi îi taie cheful de mers la piaţă şi celui mai flămând consumator, însă alternativa comenzilor telefonice sau online reprezintă o variantă pentru a vă potoli foamea.

Bine spuneau bătrânii ... E o vreme de n-ai scoate din casă nici un câine! Cel puţin la sub minus 15 grade Celsius puţini se încumetă să bată drumul pentru a face cumpărături. Asta dacă nu s-a aprovizionat temeinic înainte de instalarea gerului.

Şi totuşi variante de aumple sacoşele există. Într-o lume a tehnologiei, tot mai comodă şi dependentă de timp, cumpărăturile online tind să ia locul ieşirilor la shoppingul tradiţional. Cu atât mai mult pe vreme geroasă sau pe viscol.

Platformele online oferă o varietate destul de mare de produse, în special în zona nealimentară, însă în timp, au apărut şi reţele care oferă servicii pentru cumpărături în sectorul comerţului alimentar. Fie că e vorba de site specializat sau de comanie de curierat, serviciul te ţine „la gura sobei”.

Jucătorii din piaţa comrţului online spun că segmentul de vânzare la comandă a produselor alimentare este tendinţa următorilor ani. Şi asta în condiţiile în care generaţiile născute după 1995 au tendinţa de a comanda online după ce devin independente financiar.

Potrivit calculelor făcute de Adevărul Financiar pe baza informaţiilor de la jucătorii din online, această piaţă este estimată în prezent la circa un miliard de euro cu tendinţă de creştere în următorii ani.

Magazinul de acasă

Unii retaileri au deja oferte de comenzi la domiciliu şi au şi oferte speciale în magazinele de pe internet. Produsele pot fi văzute, cu preţuri cu tot şi comandate. Oferta este disponibilă la magazinele Cora. Livrarea se face la domiciliu sau la punctele de livrare puse la dispoziţie de retailer.

O altă variantă de cumpărături de acasă este dată de contactarea firmelor de curierat. O astfel de firmă, cu sediul în Iaşi, oferă posibilitatea de cumpărături în regim de casă de comenzi. Este vorba de firma Expres plus.

Potrivit propriei pagini de internet, firma fixează o taxă de livrare de 30 de lei pentru cumpărturi în valoare de 300 de lei şi 10% din valoarea bonului dacă această sumă este depăşită. Mai mult sunt şi variante mai „ieftine” când valoarea cumpărăturilor este de până în 50 de lei. Taxa este în acest caz de 20 de lei.

Din oferte mai fac parte şi livrări de cadouri sau flori, dar şi ridicarea hainelor de la curăţătorie. În aceste cazuri serviciul costă 25 de lei, însă cumpărătorul îşi permite luxul de a nu ieşi în frig sau viscol.

Şi cei mai mari jucători din online au oferte din zona alimentară. Magazinul eMag are oferte de la fructe, legume şi produse din carne, până la vinuri şi articole de menaj.

Şi o firmă din Cluj pare să se fi specializat în servicii de cumpărături la domiciliu. Potrivit paginei sale de internet, Velo Expres percepe o taxă de livrare de 25 de lei. Dacă totalul cumpărăturilor depăşeste 250 de lei, atunci taxa este de 10% din valoare de pe bon. Mazi mult firma este dispusă să se deplaseze atât la magazin cât şi la piaţă.

Astfel de servicii sunt disponibile şi pe platforma online a retailerului Carrefour, care are această disponibilitate încă din 2013. Pentru a atrage clienţi retailerul are şi oferte speciale online.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite