Cîţu anunţă numai recorduri: Vreau să avem o explozie a creşterii economice în 2021

Cîţu anunţă numai recorduri: Vreau să avem o explozie a creşterii economice în 2021

Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu anunţă că rezerva valutară (buffer-ul) este la un nivel record, iar în economie a fost injectată lichiditate de asemenea la un nivel record. El afirmă că îşi doreşte o „explozie” a creşterii economice anul viitor, pentru a avea cea mai mare rată a creşterii economice din UE.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O veste excelentă pentru toţi românii! Am redus semnificativ planul de împrumuturi pentru luna august. V-am spus că vin cu o surpriză majoră. Nu a fost uşor dar am reuşit. Mai urmează şi altele. Avem un buffer la nivel record, în contul nostru de la BNR. Am injectat lichidiate în economie la un nivel record. În special pentru că am investit cele mai mari sume în primele 7 luni din ani din ultimii 10 ani. Dar nu ajunge şi nu ne oprim aici. România are nevoie, aşa cum vedem în toată lumea, şi de dobânzi reale zero sau şi mai bine, negative”, a scris Cîţu, pe Facebook.

El a precizat că trecem printr-o perioadă de criză fără precedent şi politica economică, fiscală şi monetară, trebuie să fie stimulativă, respective să nu afecteze negativ creşterea economică.

„Am spus că nu vom avea recesiune tehnică în 2020. Dar vreau mai mult pentru că toţi românii merită asta. Vreau să avem şi o explozie a creşterii economice în 2021. Doar printr-o politică economică stimulativă putem să atingem acest obiectiv în 2021. Voi face totul pentru ca în 2021 să avem cea mai mare rată a creşterii economice din UE şi să eliminăm efectele negative ale pandemiei”, a menţionat ministrul Finanţelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: