Biriş: Un club de pe Litoral, care vinde şampanie cu roaba, plăteşte 50.000 lei impozit pe an. Tot atât plătesc şi eu pentru secretara mea

Biriş: Un club de pe Litoral, care vinde şampanie cu roaba, plăteşte 50.000 lei impozit pe an. Tot atât plătesc şi eu pentru secretara mea

Un mare club de pe Litoral, unde se vinde şampanie cu roaba, plăteşte astăzi un impozit de 50.000 de lei pe an. Cam atât îi reţin şi eu secretarei mele, impozite şi contribuţii, a spus marţi Gabriel Biriş la o întâlnire cu ocazia relasării Pactului pentru Fiscalitate, scrie Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cele mai mari restaurante din centrul Bucureştiului plătesc 70.000 de lei pe an. Hotelurile plătesc un impozit anual de circa o noapte de cazare. Complexurile hoteliere plătesc doar pe camere nu şi pe restaurante şi baruri.”, a mai spus consultantul fiscal, potrivit Hotnews.
 
„Apoi a început sarabanda de scutiri la impozitului pe salarii. În 2018 s-au scutit 500.000 de angajaţi din construcţii de impozitul pe salariu dar şi de contribuţia la sănătate... cu alte cuvinte acei oameni sunt asiguraţi de către noi, ceilalţi. Având în vedere aceste scutiri, să nu ne mai mirăm de cum arată în lipsa fondurilor spitalele arată aşa cum arată iar asistenţa medicală e la nivelul pe care îl vedem cu toţii. Toate aceste chestiuni, coroborate cu măsurile de relaxare la microîntreprinderi au spulberat baza de impozitare, exact în perioada în care toată lumea vorbeşte de evitarea erodării bazei de impozitare”, a mai precizat Gabriel Biriş.
 
Toate aceste scutiri au dus la un deficit tot mai greu de finanţat, existând riscul unor corecţii dure din partea pieţei, Biriş comparându-le cu cele din 2010, când TVA-ul a crescut brusc de la 18 la 24%. ”Suntem într-o situaţie mai rea decât atunci, în care discutăm despre nevoia de creştere a veniturilor bugetare, care e prinsă şi în PNRR, de eliminare graduală a tratamentelor preferenţiale. Cred că PNRR este depăşit, nu cred că acel calendar prevăzut acolo mai poate fi susţinut. E nevoie de măsuri rapide, altminteri riscăm o aterizare dură a economiei, ceea ce ar duce să luăm măsurile impuse de finanţatorii internaţionali”, a mai spus Biriş.
 
Relansarea proiectului „Pactul Pentru Fiscalitate”, proiect care pornise iniţial în decembrie 2014 are loc în acord cu actualitatea anului 2022, dorindu-se o platformă de dialog fără precedent în societatea românească.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările