Spania nu susţine ideea CE de a reduce consumul de gaze cu 15%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Teresa Ribera, viceprim-ministru, ministrul tranziţiei ecologice şi provocării demografice a Regatului, a dat asigurări că „familiile spaniole nu vor fi afectate de oprirea gazului sau a electricităţii în casele lor”.

Guvernul spaniol nu sprijină propunerea Comisiei Europene (CE) de reducere a consumului de gaze cu 15%, a anunţat miercuri poziţia ţării sale, Teresa Ribera, viceprim-ministru, ministrul tranziţiei ecologice şi provocărilor demografice din Spania.

„Apărăm valorile europene, dar nu putem face sacrificii disproporţionate, despre care nici măcar nu ni s-a cerut un aviz preliminar”, arată El País, citându-o pe vicepremier. Ribera a dat asigurări că „familiile spaniole nu vor fi afectate de oprirea gazului sau a electricităţii în casele lor”.

„Spania va fi solidară cu restul Europei, dar solidaritatea noastră este mult mai utilă dacă ne putem folosi infrastructura pentru a putea furniza gaz în restul Europei, dar nu în detrimentul consumatorilor rezidenţiali şi industriali care deja de mult timp plătesc facturi foarte mari”, a adăugat ea.

Miercuri, CE a publicat un document în care spune că ţările UE trebuie să prezinte planuri de reducere voluntară a consumului de gaze cu 15% până la sfârşitul lunii septembrie până la 31 martie 2023. Bruxelles-ul a considerat, de asemenea, oprirea completă a gazului rusesc drept un scenariu probabil şi a cerut pregătiri pentru aceasta, menţinând în acelaşi timp unitatea UE.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite