România, premiată pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premiu pentru România pentru educaţie financiară la Global Inclusion Awards
Premiu pentru România pentru educaţie financiară la Global Inclusion Awards

România a fost premiată de către Child and Youth Finance International (CYFI), la categoria CYFI Country Award, pentru proiectele de educaţie financiară destinate copiilor şi tinerilor, care au avut ca principal obiectiv diminuarea excluziunii financiare, transmite Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din România.

Distincţia a fost oferită în cadrul Global Inclusion Awards 2017, eveniment care a avut loc miercuri seară la Berlin, sub înaltul patronaj al preşedinţiei germane a G20.

Ţara noastră a fost nominalizată la această categorie, din regiunea Europa şi Asia Centrală, alături de Azerbaijan, Georgia, Letonia şi Rusia.  

Includerea României pe această listă vine ca urmare a implementării proiectelor şi programelor, în domeniul educaţiei financiare, derulate de ASF, Banca Naţională a României (BNR) şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Această distincţie, care ne onorează foarte mult, reprezintă o recunoaştere a calităţii proiectelor dezvoltate la nivel de ţară, printre care se remarcă şi cele iniţiate de ASF în ultimii ani. Ne bucurăm că, alături de Banca Naţională a României şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, contribuim la fundamentarea unor direcţii strategice în domeniul educaţiei, cu efecte benefice pe termen lung” a declarat domnul Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedintele ASF, prezent la ceremonia de înmânare a premiului.

La acest eveniment au participat şi ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, precum şi Bogdan Puşcaş, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Child and Youth Finance International este o organizaţie non-profit fondată în Amsterdam care îşi propune să îmbunătăţească gradul de incluziune financiară şi educaţia pentru integrarea în economie a copiilor şi a tinerilor, astfel încât fiecare copil, la absolvirea şcolii primare, să aibă cunoştinţe financiare şi să fie capabil să-şi administreze un cont de economii. Lansată în 2012, mişcarea globală CYFI adresată tinerilor s-a extins în mai mult de 140 de ţări din întreaga lume.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite