Record pentru industria românească: Două coloane gigantice fabricate pe platforma IMGB sunt în drum spre Egipt VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coloane

Două coloane gigantice fabricate pe platforma IMGB sunt în drum spre Egipt, destinaţia finală a acestora fiind o rafinărie importantă din Alexandria.

Cea mai mare dintre coloane – Deisohexanizer Tray Column (Deisohexanizare) -  măsoară 68 metri în lungime, 7.5 metri în diametru şi o greutate de peste 360 tone.  Producerea acestor coloane a durat 11 luni.

Transportul acestor coloane este realizat cu ajutorul echipamentelor speciale din dotarea Walter Tosto WTB şi se va ţine cont de fiecare detaliu al traseului pe care acestea îl vor parcurge până la Dunăre, apoi către Portul Constanţa, de unde vor fi livrate către beneficiar.

„Ne mândrim că aceste echipamente au fost proiectate şi executate în fabrica noastră, localizată pe platforma IMGB. Această realizare este încă o dovadă că activitatea pe platforma industrială IMGB este în continuă dezvoltare, şi totodată faptul că IMGB este şi va fi un furnzior important, nu doar pentru industria globală dar şi pentru industria românească, în special pentru proiectele ce ţin de extinderea capacităţii nucleare de la Cernavodă. 

Reprezentanţii companiei pe care o reprezint investesc în continuare în fabrica situată pe platforma IMGB, prin modernizări continue prin achiziţii de echipamente performanţe specifice producţiei sale, extinderi ale capacităţii curente de producţie şi realizarea unei şcoli pentru sudori şi lăcătuşi în vederea asigurării şi creşterii forţei de muncă calificate pentru viitoarele proiecte. De menţionat că Walter Tosto WTB a achiziţionat Griro SA, pe care a relocat-o tot pe platforma IMGB”, a declarat Lucian Rusu, director general adjunct Walter Tosto WTB.

Walter Tosto WTB este o companie specializată în producerea de echipamente pentru industria de Petrol şi Gaze, Petrochimie, Chimie şi Industria Nucleară. Una dintre investiţiile globale, de importanţă majoră, pentru care compania italiană este un furnizor important, îl reprezintă mega proiectul ITER, ce presupune proiectarea, execuţia şi asamblarea celui mai mare reactor nuclear bazat pe tehnologia de fuziune a atomilor. Walter Tosto a executat şi livrat deja părţi componente ale acestui reactor, al cărei faze de asamblare este în plină desfăşurare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite