Reacţia Violetei Alexandru după protestele muncitorilor români aflaţi la cules de sparanghel în Bonn: Nu accept îndrumări „de bine” de la nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reacţionat marţi în urma protestelor muncitorilor români aflaţi la cules de sparanghel în oraşul german Bonn, afirmând că a discutat direct cu oamenii şi că nu acceptă îndrumări „de bine” de la nimeni.

Violeta Alexandru a explicat că de la Berlin, după două zile în fermele din zonă alături de români şi în discuţii terminate cu angajamente clare din partea miniştrilor germani pe care i-am văzut, s-a urcat în maşină şi a plecat la Bonn. 

„Ştiu bine ce rezultate am obţinut în aceste zile la Berlin pentru că am fost ascultată şi respectată de miniştrii germani, am trecut prin tot ceea ce este important pentru munca românilor de aici. Intenţia mea este să tratez şi eu cu respect colaborarea de lungă durată între România şi Germania. Ştiu că multe lucruri se vor rezolva imediat, pentru altele (care vin din spate, nerezolvate) avem un plan de lucru, eu şi Ministrul Muncii Hubertus Heil”, a spus ministrul.

Imagine indisponibilă

„Vom face ceea ce ne-am angajat să facem pentru români şi vom evalua stadiul măsurilor cu proxima vizită în România pe care Ministrul Muncii din Germania a decis, după discuţia noastră, să o facă în doar câteva luni la Bucureşti.

Ştiu bine care sunt rezultatele acestor două zile pline, rezultate care se vor vedea în condiţiile de muncă, dar şi în promptitudinea cu care se vor verifica sesizările oricărui muncitor - inclusiv român care lucrează în Germania. Zile în care nu am stat o clipă degeaba. Ştiind cum s-a muncit în aceste zile, nu accept îndrumări “de bine” de la nimeni.

Am ajuns la Bonn. Aici unde mi-au fost semnalate probleme. Cea mai bună sursă de informare - direct de la oameni. Cea mai bună abordare: răspuns prompt şi rezolvate problemele, pentru ca toţi românii care muncesc în Germania să lucreze liniştiţi, sănătoşi şi încrezători în angajatorii germani serioşi”, a declarat ministrul.

Zeci de muncitori români au protestat, marţi, 19 mai, la Bonn, faţă de condiţiile grele de lucru şi abuzurile la care au fost supuşi de unii dintre fermierii germani.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oana Darie, spune că autorităţile din România fac demersuri pentru aducerea în ţară a muncitorilor români care au plecat să lucreze în agricultură în Germania şi care au protestat în faţa Consulatului României la Bonn acuzând faptul că nu au fost plătiţi.

Oana Darie a declarat, marţi seară, într-o intervenţie la TVR, că oficialii de la Consulatul României la Bonn au discutat cu reprezentanţii muncitorilor români care marţi au protestat în faţa Consulatului despre posibilităţile pe care le au autorităţile de a-i ajuta. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite