Reacţia Bolt după ce Guvernul a modificat legea taximetriei: Continuăm să ne desfăşurăm activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bolt

Reprezentanţii Bolt (fosta Taxify) au anunţat vineri că, în ciuda modificărilor aprobate vineri de Guvern la legea taximetriei, vor continua să îşi desfăşoare activitatea în România.

„Bolt continuă să îşi desfăşoare activitatea în toate oraşele din România în care operează. Şoferii parteneri pot în continuare să conducă pe platforma Bolt, iar pasagerii au posibilitatea să călătorească în oraş într-un mod convenabil şi accesibil”, au transmis reprezentanţii Bolt, ca reacţie la OUG privind transportul în regim de taxi.

Aceştia susţin că au primit asigurări de la Guvern că în următoarea perioadă România va avea o nouă lege ce reglementează sectorul de ride-hailing şi care va fi echitabilă pentru toate părţile implicate. „Bolt lucrează îndeaproape cu autorităţile şi oferă tot sprijinul în acest demers”, mai susţine compania.

Şi Uber România a anunţat că nu schimbă nimic, ca urmare a faptului că în şedinţa de vineri Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă (OUG) care modifică legea privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Ei au menţionat de asemenea că Guvernul şi-a exprimat clar intenţia de a reglementa sectorul de ridesharing printr-o ordonanţă separată, în săptămânile următoare.

Acelaşi lucru l-au spus şi reprezentanţii Clever Taxi, care au confirmat pentru „Adevărul” că vicepremierul Daniel Suciu le-a promis reglementarea „în regim de urgenţă” a aplicaţiilor de ride-sharing şi crearea unui cadru legal pentru aceste aplicaţii.

„În maxim două săptămâni vom avea un nou act normativ” care să reglementeze aplicaţiile de car-sharing, a declarat vineri vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite