Rabla pentru electrocasnice 2021: Bugetul pentru aspiratoare şi aparate de aer condiţionat s-a epuizat în 90 de minute. Când se emit voucherele

0
0
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Bugetul ultimei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice, în valoare de 15 milioane de lei, a fost epuizat într-o oră şi jumătate, transmit reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

„În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat.”, a anunţat AFM pe Facebook.

Potrivit sursei citate, valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++ şi de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. 

AFM precizează că, voucherele generate în această etapă vor fi actvate marţi, 22 iunie, după parcurgerea etapelor interne de avizare, după ora 14:00.

În celelalte doua etape, bugetul alocat s-a epuizat în 24 de ore şi respectiv 35 de minute.

Pentru a putea folosi voucherul, cei interesaţi trebuie să dea la schimb un produs similar. Ca excepţie, pentru pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

Sumele care nu se consumă în sesiunea prezentă a programului „Rabla pentru electrocasnice” vor fi realocate pentru o nouă ediţie, în această vară, a declarat la începutul lunii iunie ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Cteşte şi: Tichete de la Rabla pentru electrocasnice, vândute pe internet. AFM: Nu putem opri fenomenul, dar să ştie că nu au cum să le folosească

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite