Profit.ro: Exxon confirmă că vrea să îşi vândă afacerea din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMV şi Exxon au anunţat în luna iulie că încep forajul în apa de mare adâncime a blocului Neptun din Marea Neagră FOTO Petrom

ExxonMobil a confirmat pentru Profit.ro că în prezent testează piaţa în vederea vânzării fie a subsidiarei din România, fie a participaţiei de 50% pe care o deţine în Neptun Deep şi susţine că încă nu a fost identificat un cumpărător.

„Testăm interesul pieţei pentru preluarea ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited şi/sau a cotei sale de participare în perimetrul XIX Neptun din România. Furnizăm informaţii potenţialelor părţi interesate, dar menţionăm că nu s-a încheiat niciun acord şi nu a fost identificat niciun cumpărător”, a precizat ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited pentru Profit.ro.

Reprezentanţii companiei americane ExxonMobil i-au transmis anterior fostului premier Viorica Dăncilă şi şefului Agenţiei pentru Resurse Minerale (ANRM) că vor să dea acces altor companii la datele din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră în vederea unei vânzări a licenţei.

Ulterior, americanii i-au anunţat pe reprezentanţii companiei naţionale Romgaz asupra intenţiei de a se retrage din proiectele de extragere a gazelor naturale din Marea Neagră, oficialii românii fiind invitaţi la negocieri pentru preluarea participaţiei.

Exxon Mobil a accelerat vânzările de active de petrol şi gaze din Europa, Asia şi Africa, cu un plan de până la 25 de miliarde de dolari care include şi operaţiunile din România. Compania urmează să se concentreze pe câteva mega proiecte din Statele Unite şi alte state, au declarat surse bancare, citate de Reuters şi news.ro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite