Dăncilă: Sunt probleme legate de construcţia Magistralei 6 de metrou

Dăncilă: Sunt probleme legate de construcţia Magistralei 6 de metrou

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică seara că sunt probleme privind construcţia magistralei 6 de metrou Otopeni, pentru că documentaţia trimisă la Bruxelles este incompletă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Prim-ministrul a recunoscut, într-un interviu acordat România TV, că există probleme cu construcţia metroului spre Aeroportul Otopeni. “Sunt probleme legate de construcţia Magistralei M6, documentaţia trimisă la Bruxelles fiind incompletă. Căutăm să vedem dacă avem succes pentru un parteneriat public privat şi să căutăm şi alte sol, ca să putem rezolva construcţia acestei magistrale”, a mai spus şeful Guvernului.
În ce priveşte Magistrala 5 de metrou, construcţie care ar fi trebuit finalizată în 2015, premierul şi-a exprimat speranţa că va fi gata până în primul trimestru din 2019.
Ea a subliniat că va răspunde cu funcţia pentru îndeplinirea acestor angajamente, în caz că termenele cu vor fi respectate urmând să îşi dea demisia.
 
Luna trecută, vicepremierul Paul Stănescu afirma că licitaţia pentru construcţia magistralei de metrou 1 Mai-Otopeni ar putea demara în luna februarie. 
 
 “Sperăm să putem avansa cât mai mult în cursul anului 2018. Aşteptăm cu mare interes punctul de vedere al Japan International Cooperation Agency asupra documentaţiei privind licitaţia, pentru a putea demara efectiv licitaţia în luna februarie şi a fi în măsură să semnăm contractele de execuţie în luna octombrie”, a spus Stănescu.
 
Spre sfârşitul lunii decembrie, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) anunţa că va finanţa cu 300 de milioane euro realizarea liniei de metrou M6, care va lega Bucureştiul de aeroportul Henri Coandă, proiectul de 1,391 miliarde euro având acum finanţarea asigurată. 
 
Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou M6, fiind acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană. Magistrala de metrou are o lungime de 14,2 kilometri şi 12 staţii, cu o valoare totală a proiectului de 1,391 miliarde euro.
 
 
 
citeste totul despre: