Comisia Europeană oferă 275,7 milioane de euro pentru extinderea alimentării cu apă potabilă în Cluj şi Sălaj

Comisia Europeană oferă 275,7 milioane de euro pentru extinderea alimentării cu apă potabilă în Cluj şi Sălaj

Fondul de Coeziune investeşte 275,7 milioane de euro pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă potabilă şi pentru ameliorarea serviciilor de colectare şi de tratare a apelor uzate din judeţele Cluj şi Sălaj. Datorită acestui proiect finanţat de UE, aproape 240.000 de locuitori vor avea apă potabilă mai bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, a declarat: „Toată lumea ar trebui să aibă acces la apă potabilă bună. Prin acest proiect de coeziune, UE investeşte în sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor, protejând totodată mediul şi reducând pierderile de apă. Iată o excelentă concretizare a demersurilor UE pentru cetăţeni”.

Proiectul va creşte, de la 79% la 95%, procentul de racordare a populaţiei din zonă la reţeaua de aprovizionare cu apă potabilă. Lucrările vor extinde alimentarea cu apă potabilă prin utilizarea unor surse controlate microbiologic. Ele includ, de asemenea, modernizări ale instalaţiei de tratare a apei de la Gilău, reabilitarea sursei de apă subterană de la Floreşti, din Cluj, şi construcţia sau reconstrucţia unor reţele a căror lungime totalizează aproape 1.550 km. Finalizarea proiectului este prevăzută în iulie 2023.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: