ING concediază 7.000 de angajaţi, 12% din totalul angajaţilor la nivel global

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ING va investi 800 de milioane de euro în digitalizarea produselor sale şi tehnologii noi
ING va investi 800 de milioane de euro în digitalizarea produselor sale şi tehnologii noi

Grupul bancar ING va concedia 7.000 de angajaţi în întreaga lume, puţin sub 12% din totalul forţei de muncă de 52.000 de salariaţi, operaţiunea urmând să aducă economii anuale de circa 900 de milioane de euro până în 2021, a anunţat cel mai mare grup financiar olandez, potrivit Reuters.

Acestea sunt cele mai mari concedieri din 2009 încoace, când ING a fost forţată să se restructureze din cauza crizei financiare, când grupul a fost salvat de către stat. Ulterior, acesta a fost forţat să îşi separe activităţile de asigurări într-o companie distinctă, care acum se numeşte NN. Cea mai mare parte a concedierilor va avea loc în statele Benelux, respectiv 3.500 în Belgia şi 2.300 în Olanda.

Deşi alte bănci au mai anunţat deja concedieri pentru a-şi creşte profitabilitatea, ING a afirmat că reducerile de personal sunt parţial şi pentru a combina trecerea spre platforme tehnologice digitale. Astfel, ING a afirmat că va investi 800 de milioane de euro în platforma sa tehnologică.

„Trebuie să anunţi aceste programe şi aceste intenţii într-un moment în care ţi le permiţi“, a declarat Ralph Hamers, directorul executiv al ING. „Suntem puternici acum, avem rezultate bune, creştem şi apoi stai să faci reparaţiile, nu atunci când nu mai ai nicio alternativă“, a mai arătat el.

Hamers a mai spus că acum 3-4 ani digitalizarea bancară lua avânt în câteva state nordice, iar acum acelaşi fenomen se petrece în toată lumea.

Marile companii online precum Google şi Facebook au crescut aşteptările clienţilor în toate ţările în care ING operează, a mai spus el.

ING a avut succes în Germania cu un model care se concentra pe o prezenţă fizică slabă, iar majoritatea prezenţei şi operaţiunilor sunt realizate online, grupul financiar câştigând clienţi de la Deutsche Bank.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite