Importatorii de electronice chinezeşti din Statele Unite au plătit taxe vamale de peste 32 de miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Asociaţia de Tehnologie a Consumatorilor din SUA a efectuat un studiu, conform căruia a devenit cunoscut faptul că aproximativ 50% din toate taxele de 32 de miliarde de dolari ale Chinei pentru bunurile tehnologice au fost plătite pentru furnizarea de computere şi alte produse electronice fabricate în China.

Importatorii de produse electronice tehnologice din China în SUA au plătit tarife de peste 32 de miliarde de dolari între jumătatea anului 2018 şi sfârşitul lui 2021. Astfel de date sunt furnizate în raportul Asociaţiei de tehnologii de consum din SUA (Consumer Technology Association) publicat marţi. Asociaţia reuneşte 1.376 de companii de tehnologie de consum şi se concentrează pe standardizare şi dezvoltarea comerţului.

Ea a efectuat un studiu, în conformitate cu rezultatele căruia s-a cunoscut că aproximativ 50% din cele 32 de miliarde de dolari din toate taxele pe bunurile tehnologice chineze au fost plătite pentru furnizarea de computere şi alte electronice fabricate în China. Mai mult, ponderea Chinei în importurile de produse high-tech din SUA a scăzut cu aproximativ jumătate - de la 32% în 2017 la 17% la sfârşitul anului 2021.

Administraţia fostului preşedinte american Donald Trump a declanşat efectiv un război comercial cu China. Washingtonul a urmat o politică de înăsprire a presiunii asupra Beijingului şi de izolare completă a RPC. Tarife în valoare totală de 370 de miliarde de dolari au fost impuse importurilor de bunuri chinezeşti în 2018. Industria tehnologică din SUA şi-a redus dependenţa de bunurile din China, dar această nişă a fost compensată de o creştere a importurilor din Vietnam, Taiwan, Coreea de Sud, Malaezia şi alte ţări. .

La 8 iulie 2022, preşedintele american Joe Biden a declarat că nu a luat încă o decizie cu privire la anularea unora dintre taxele vamale americane la importurile de mărfuri din China.

Pe 18 iulie, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a remarcat, la o conferinţă de presă, că administraţia Trump a fost ineptă în politica sa cu privire la taxele vamale la mărfurile chineze.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite