Efectul Ceauşescu în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulevardul Unirii a avut efecte majore asupra activităţii economice din zona centrală
Bulevardul Unirii a avut efecte majore asupra activităţii economice din zona centrală

Cum influenţează fostul Bulevard Victoria Socialismului businessul din centrul Bucureştiului. După marele cutremur din 1977, lui Nicolae Ceauşescu i-a venit ideea sistematizării urbane a Bucureştiului. Luni, 28 noiembrie, apare noul număr „Forbes România“.

A urmat nebunia demolărilor din anii '80, când cartiere întregi au fost înlocuite cu blocurile pe care azi le definim drept „comuniste". „Practic, Ceauşescu a creat aceste tuneluri urbane şi a distrus vechile artere comerciale şi pietonale, a intervenit în circulaţia normală a oamenilor şi a mărfurilor din Capitală", afirma arhitectul Teodor Frolu în cadrul unei dezbateri cu mediul de afaceri a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

Mai multe detalii pe forbes.ro

„Victoria Socialismului", artera denumită azi Bulevardul Unirii, este exemplul cel mai potrivit pentru a ilustra cum măsurile de acum 30 de ani produc efecte în economia capitalistă de astăzi. Partea de nord a zonei centrale ia „caimacul" afacerilor din centru. În nord lucrează 73% din totalul de aproape 104.000 de angajaţi din centru. Totodată, partea de nord generează peste 76% din cifra de afaceri a companiilor care îşi desfăşoară activitatea în zonă.



Mai puteţi citi în numărul 71 „Forbes"

Marcu, românul de la Apple. Gabriel Marcu, expert în managementul culorilor, este unul dintre  inginerii care l-au ajutat pe Steve Jobs să realizeze produse impecabile. Marcu a contribuit la toate lansările Apple din ultimii 15 ani.

Doar show-ul mai face bani. Cinci televiziuni cu 27 de emisiuni fac legea divertismentului TV din această toamnă. Câţi bani produce această inflaţie de „voie bună şi antren"?

Un nou început. Dan Minulescu a fost unul dintre primii antreprenori care au mizat pe distribuţia de produse alimentare congelate. Acum, el şi-a găsit o nouă nişă: panificaţia congelată.

info
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite