Cu un calorifer pe post de mustață: Putin, ridiculizat de o revistă poloneză FOTO

0
Publicat:

Vladimir Putin, președintele rus care a provocat criza energetică în întreaga Europă, a fost ridiculizat duminică pe coperta uneia dintre cele mai cunoscute reviste poloneze, potrivit Nexta.

Vladimir Putin vorbește rânjind de la biroul său
Vladimir Putin Foto Profimedia

Revista WProst îl înfățișează pe Vladimir Putin cu o mustață, asemenea celei pe care o purta Adolf Hitler, doar că „mustața” este un calorifer. Agenția de presă Nexta a preluat și difuzat imaginea pe Twitter.

image

Revista Wprost face astfel aluzie la faptul că deși Rusia a sistat gazele către Polonia încă din luna aprilie, țara a reușit să încheie acorduri de aprovizionare cu gaze din Norvegia prin gazoductul Baltic Pipe, dat în folosință sâmbătă 1 octombrie.

Polonia a început să primească deja gaze prin Baltic Pipe

Polonia a început de sâmbătă să primească gaze printr-o nouă conductă în regiunea baltică, care porneşte din Norvegia şi trece prin Danemarca şi Marea Baltică, a declarat operatorul polonez de gazoducte Gaz-System, Reuters.

Conducta se află în centrul strategiei Poloniei de a-şi diversifica aprovizionarea cu gaze eliminându-le pe cele rusești.

Gazoductul, cu o capacitate anuală de 10 miliarde de metri cubi, a fost inaugurată oficial marţi, la o zi după ce au fost detectate scurgeri în gazoductele submarine Nord Stream, care leagă Rusia de Europa.

Rusia a tăiat livrările de gaze către Polonia în aprilie, când Varşovia a refuzat să plătească în ruble.

Proiectul a fost realizat în colaborare între operatorul danez de transport de gaze și energie electrică Energinet și Gaz-System.

Conducta Baltic Pipe constă din cinci componente majore, inclusiv conducta offshore din Marea Nordului, o conductă onshore în Danemarca, o stație de compresoare în Danemarca, conducta offshore Marea Baltică și Onshore Polonia.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Baltic Pipe, gazoductul este un proiect strategic de infrastructură de gaze cu scopul de a crea un nou coridor de alimentare cu gaze pe piața europeană.

Proiectul Baltic Pipe va permite transportul gazelor din Norvegia către piețele daneze și poloneze, precum și către utilizatorii finali din țările vecine. În același timp, Proiectul Baltic Pipe va permite furnizarea de gaze din Polonia către piața daneză.

Proiectul este dezvoltat în colaborare între operatorul danez de sistem de transport de gaze și energie electrică Energinet și operatorul polonez de sistem de transport de gaze GAZ-SYSTEM.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite