Creștere explozivă a prețului biletelor de avion. De ce costă dublu acum și cum putem obține oferte mai bune

0
Publicat:

În timp ce tot mai multe persoane aleg să călătorească, biletele de avion au înregistrat o creștere explozivă a prețurilor. Oferta este slabă, iar costul este dublu față de anul trecut. Și companiile low-cost au mărit considerabil prețurile.

Călătoria cu avionul este tot mai scumpă FOTO Shutterstock
Călătoria cu avionul este tot mai scumpă FOTO Shutterstock

De exemplu, în ultimul an, cel mai mare operator de zbor low cost din Europa a mărit preţul biletelor cu aproape 90%, iar o altă companie importantă din piaţă are tarife cu 25% mai scumpe. Preţurile mult mai mari sunt influenţate de mai mulţi factori, anunță observatornews.ro 

"Combustibilul, există taxele de aeroport, costurile operaţionale, tot ceea ce înseamnă salariile angajaţilor, administrativul, până la marketing. Dreptul de a tranzita un anumit teritoriu. Şi toate aceste costuri au crescut", explică Florin Ionescu, consultant în turism.

Un alt motiv care stă la baza eploziei prețurilor este legat de faptul că mai multe companii aeriene şi-au redus activitatea sau chiar au dispărut de pe piaţă. Ionescu a amintit despre dispariția companiei Blue Air, lucru care a făcut ca pe multe rute să existe monopol. "Atunci când există monopol creşte artificial costul", a precizat consultantul în turism.  

Ca să obțină oferte mai bune, clienții sunt sfătuiți să ia în considerare luna septembrie, atunci când traficul este redus. Totodată, turiștii sunt sfătuiți să plece în călătorie cu bagaje cât mai puține sau chiar deloc.

Agențiile de turism au lansat deja pachetele de vacanță pentru sezonul toamnă-iarnă, iar turiștii sunt sfătuiți să nu lase pe ultima sută de metri achiziționarea biletelor de avion. Acum, spun specialiștii, este momentul oportun pentru a cumpăra pachete pentru sfârșitul anului.

Bilete de avion false și rezervări pentru cazare inexistente, în plin sezon de vacanță

Sezonul vacanțelor este în toi, iar călătorii din întreaga lume caută locuri interesante în care să meargă, opțiuni ieftine de cazare și zboruri la prețuri rezonabile.

Infractorii cibernetici sunt și ei prezenți, gata să profite de aceste ocazii și să ”ofere” călătorilor ceea ce au nevoie.

Această perioadă a anului marchează, în mod tradițional, intensificarea activităților de scamming, cu numeroase pagini de phishing distribuite sub masca paginilor de companii aeriene sau de servicii de rezervare. Pentru a ajuta călătorii să evite escrocheriile de acest fel, cercetătorii Kaspersky împărtășesc unele dintre cele mai răspândite scheme de fraudă folosite pentru a atrage victimele, precum și sfaturi utile despre cum poate fi planificată o vacanță sigură, fără riscuri în ceea ce privește scamming-ul.

Infractorii fură banii utilizatorilor

Cele mai multe călătorii încep cu rezervarea unui bilet de avion sau de tren, iar pasionații de călătorii sunt adesea interesați să pună mâna pe un chilipir. Experții Kaspersky au văzut numeroase site-uri false care pretind că oferă utilizatorilor șansa de a cumpăra bilete de avion la costuri mai reduse. Astfel de site-uri web sunt, de obicei, pagini de phishing bine realizate, care imită serviciile renumitor companii aeriene și agregatori de bilete de avion. Unele dintre aceste site-uri web chiar afișează detaliile zborurilor reale, phisheri cu experiență trimit solicitări de căutare către agregatorii de zboruri și afișează informațiile primite de la aceștia. Dar în loc să livreze biletele de avion promise, infractorii fură banii utilizatorilor și folosesc informațiile lor personale în scopuri rău intenționate (de exemplu, vânzarea pe dark web a detaliilor bancare și a informațiilor de identificare).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite