Contribuabilul modern: românii învaţă să plătească online sau cu cardul taxele şi impozitele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea taxelor şi a impozitelor locale plătite cu cardul a crescut cu 42% anul trecut, la aproape 250 de milioane de lei, în contextul majorării tranzacţiilor online cu 74% şi al extinderii reţelei de acceptare.

Contribuabilii au realizat în 2015 aproape 750.000 de plăţi cu cardul pentru a-şi achita obligaţiile fiscale, în creştere cu aproape 50% faţă de 2014, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România, citate de Mediafax.

„Românii şi-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-şi achita taxele si impozitele datorate statului, iar creşterea spectaculoasă este în mediul online, unde numărul tranzacţiilor s-a dublat. În aceste condiţii, ne bucură să vedem că autorităţile s-au angajat să susţină plăţile cu cardul şi dezvoltarea platformei ghiseul.ro, iar aici mă refer la strategia MCSI şi MFP pentru 2016. Aceste iniţiative vin în sprijinul eforturilor derulate în România de Visa şi băncile membre, încă din 2009, inclusiv prin campanii de informare şi educare precum cea de plată a taxelor şi impozitelor cu cardul, care în acest an va începe din februarie” a declarat într-un comunicat Cătălin Creţu, directorul regional pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe.

Taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu cardul la POS-urile instalate în sediile administraţiilor locale şi oficiile poştale care acceptă tranzacţiile cu cardul, online pe www.ghiseul.ro şi platformele puse la dispoziţie de unele administraţii locale, precum şi la infochioşcurile instalate la sediile administraţiei locale, în supermarketuri şi malluri.

În total, 210 primării din întreaga ţară acceptau, la finalul anului 2015, plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul la POS sau online. Totodată, tot mai multe primării au decis să pună la dispoziţia contribuabililor posibilitatea de a efectua plăţi online de taxe şi impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro, în condiţiile în care contribuabilii din ce în ce tot mai interesaţi să-şi achite obligaţiile fiscale simplu, în siguranţă şi fără costuri suplimentare. Un număr de 188 de primării acceptau plata prin www.ghiseul.ro la sfârşitul lui 2015, cu 78 mai multe municipalităţi comparativ cu finele anului precedent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite