Casele din Monaco au ajuns cele mai scumpe din lume INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele de lux din Monaco au devenit cele mai scumpe din lume, depăşindu-le, în ceea ce priveşte preţul pe metru pătrat, pe cele din Hong Kong, conform datelor companiei britanice de servicii imobiliare Savills.

Valoarea proprietăţilor de prim rang din Monaco a crescut cu 180% pe parcursul ultimilor 10 ani, la un nivel mediu de 41.400 de euro (45.100 de dolari) pe metru pătrat. Această creştere este de peste două ori mai mare faţă de cea de 70% înregistrată de proprietăţile de acest tip din Londra.

În 2016, preţul mediu de vânzare al unei locuinţe din Monaco a fost de 4,3 milioane de euro. Valoarea totală a proprietăţilor de prim rang tranzacţionate anul trecut în principat a atins cifra-record de 2,7 miliarde de euro, notează publicaţia Property Report.

Clientul bogat ţine preţul ridicat

În pofida incertitudinilor aduse de campania electorală extrem de dură din Franţa învecinată, solicitările venite din partea unor clienţi cu dare de mână din toată lumea au ţinut preţul pieţei la cote foarte ridicate. „Anul trecut au fost foarte activi cumpărătorii britanici, italieni, scandinavi şi sud-africani“, spune Paul Tostevin, director asociat la Savills World Research. Tostevin explică şi de ce a trecut principatul pe primul loc în top: „Într-o perioadă în care preţurile proprietăţilor de prim rang au evoluat mai temperat în numeroase oraşe din lume, preţurile din Monaco au continuat să crească“.

În topul oraşelor cu cele mai scumpe proprietăţi se mai află în ordine Tokyo, Londra, New York, Shanghai, Paris, Moscova, Singapore şi Dubai.

image
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite