Biden: SUA, împreună cu mai multe ţări, vor creşte producţia de alimente şi îngrăşăminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Statele Unite intenţionează să implementeze o serie de iniţiative pentru a creşte producţia de alimente şi îngrăşăminte. Acest lucru a fost declarat miercuri de preşedintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, vorbind la Summit-ul Americilor de la Los Angeles (California). În special, Statele Unite vor coopera cu Argentina, Brazilia şi Canada, a menţionat preşedintele.

Potrivit liderului american, Statele Unite „în următoarele zile” intenţionează să prezinte mai multe iniţiative în cooperare cu o serie de ţări. „Aceasta include cooperarea SUA cu statele din Caraibe pentru a aborda criza climatică”, a spus Biden. „Statele Unite, Argentina, Brazilia, Canada, Chile şi Mexic – cei mai mari exportatori de alimente din emisfera noastră – vor coopera pentru a creşte producţia alimente pentru export, precum şi pe cea de îngrăşăminte”, a spus liderul american.

Luni, un înalt oficial al administraţiei americane, vorbind la o conferinţă de presă cu privire la întâlnirea de deschidere din Los Angeles, California, a declarat că Biden va anunţa „un ajutor de peste 300 de milioane de dolari pentru combaterea insecurităţii alimentare în regiune”.

Despre lanţuri de aprovizionare
Ţările din emisfera vestică trebuie să ia măsuri pentru a îmbunătăţi rezistenţa lanţurilor de aprovizionare existente, a spus Biden.

„Trebuie să investim împreună pentru a ne asigura că, schimburile comerciale dintre noi este sustenabil şi responsabil în ceea ce priveşte construirea de lanţuri de aprovizionare mai puternice, mai sigure şi mai stabile”, a spus el. „Prin parteneriat cu prieteni apropiaţi care împărtăşesc valorile noastre, putem fi siguri că nu vom rămâne fără apărare împotriva şocurilor neaşteptate, creând în acelaşi timp oportunităţi economice pentru oamenii din regiunea noastră.”

Biden a menţionat că „criza economică declanşată de pandemie a provocat devastări economice în întreaga regiune”. Potrivit liderului american, evenimentele din Ucraina au înrăutăţit şi situaţia economică. „Şi toţi aceşti factori contribuie la o creştere semnificativă a fluxurilor de migraţie în emisfera noastră”, a spus preşedintele SUA.

Summiturile Americilor - întâlniri ale şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor din emisfera vestică - au loc la fiecare câţiva ani sub auspiciile Organizaţiei Statelor Americane, care reuneşte peste 30 de participanţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite