Averea netă a lui Mark Zuckerberg a crescut cu 5 miliarde de dolari în acest an, mai mult decât a oricărui alt miliardar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg, fondatorul facebook, are în prezent o avere estimată la 53,8 miliarde de dolari
Mark Zuckerberg, fondatorul facebook, are în prezent o avere estimată la 53,8 miliarde de dolari

Averea netă a lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a crescut cu aproximativ 5 miliarde de dolari în ianuarie, mai mult decât a oricărui miliardar din topul Forbes, suficient pentru a recupera pierderile înregistrate imediat după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie, potrivit MarketWatch.

Creşterea averii lui Zuckerberg a fost implulsionată de veniturile mari ale Facebook şi de o serie de rapoarte favorabile ale analiştilor, ceea ce a determinat ca acţiunile companiei să se apropie de un maxim istoric de peste 133 de dolari pe unitate atins în octombrie. Acţiunile Facebook au încheiat tranzacţiile de vineri la 128,34 dolari pe unitate. Zuckerberg deţine 410 milioane de acţiuni Facebook.

Declinul acţiunilor Facebook, imediat după victoria surprinzătoare a lui Trump în alegeri, a şters circa 7% din averea netă a lui Zuckerberg. Creşterea de 5 miliarde a averii nete a fondatorului Facebook în primele două săptămâni ale acestei luni este mai mare decât cea înregistrată de oricare miliardar din topul Forbes.

Zuckerberg are în prezent o avere estimată la 53,8 miliarde de dolari, potrivit clasamentului Forbes realizat în timp real. Fondatorul Facebook ocupă în prezent locul al cincilea în rândul celor mai bogaţi oameni ai lumii,  după Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos şi Amancio Ortega, fiecare dintre aceştia având o avere de peste 70 de miliarde de dolari.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite