Plante medicinale care pot fi cultivate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plante medicinale care pot fi cultivate. Plantele medicinale pot reprezenta o sursă de venit importantă pentru cei interesaţi de cultivarea pe spaţii mai mari şi care sunt dispuşi să-şi dedice timpul dezvoltării unei asemenea afaceri.

Plante medicinale care pot fi cultivate. Gălbenelele

Gălbenelele pot fi cultivate foarte uşor, fie că e vorba de propria grădină sau de un teren mare. Sunt printre cele mai căutate produse de acest tip datorită beneficiilor lor pentru piele, în special tratarea rănilor şi a arsurilor minore. 

În plus, gălbenele pot fi folosite pentru ameliorarea iritaţiilor digestive. trebuie ştiut că recomandată cultivarea acestor plante pe suprafeţe unde solul e aproape de surse de apă.  

Ginsengul 

Rădăcina ginsengului are forma unui corp uman şi este cunoscută drept "rădăcina vieţii" sau „elixir de viaţă lungă”. Ginsengul conţine numeroase vitamine, cele mai reprezentative fiind A, B1, B2, B5, B6, B12, D3, E, dar pe lângă acestea conţine zinc, potasiu, fier şi siliciu. 

Cultivatorii vând rădăcinile înainte de maturizarea lor, aceştia comercializând şi seminţe. Trebuie precizat că această plantă se poate cultiva doar în regiunile cu ierni reci.

Plante medicinale care pot fi cultivate. Echinaceea

Echinaceea este o plantă medicinală utilizată pentru întărirea sistemului imunitar, prevenirea şi combaterea răcelilor sau infecţiile la nivelul sinusurilor. De asemenea, la fel ca şi muşăţelul, echinaceea e indicată pentru tratarea infecţiilor urinare.

Nu e o plantă pretenţioasă, putând fi cultivată în toate zonele ţării. Principala condiţie pentru buna dezvoltare a culturii e să aibă parte de multă lumină.

Lavanda

Planta, de origine mediteraneană, este folosită în industria farmaceutică şi cosmetică. Florile de lavandă pot fi folosite pentru prepararea ceaiurilor şi tincturilor. Acestea, dincolo de aroma deosebită, au rol benefic asupra organismului (recomandat pentru reglarea tensiunii sau combaterea insomniei).Uleiul de lavandă are proprietăţi antiseptice, antibacteriene şi antiinflamatorii. 

În România, lavanda e cultivată mai mult în zona Moldovei. Planta rezistă la temperaturi extrem de scăzute, până la minus 35 de grade Celsius.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite