Benzinăriile Start, un jucător nou pe piaţa carburanţilor. Compania care le operează vrea să ajungă la 37 de unităţi, dublu faţă de câte are Gazprom Neft

Benzinăriile Start, un jucător nou pe piaţa carburanţilor. Compania care le operează vrea să ajungă la 37 de unităţi, dublu faţă de câte are Gazprom Neft

În acest moment, reţeaua de benzinării Start numără 17 unităţi

Compania Comision Trade din Brăila, care a cumpărat anul trecut cele 17 benzinării fără personal AutoMat de la Bioromoil, a deschis prima unitate în parcarea unui mall din Brăila şi vrea să ajungă la o reţea de 30 de staţii la nivel naţional până la sfârşitul anului 2016.

Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu firma Smart Capital Management, care a definit noul concept şi care operează benzinăriile START.
 
„Obiectivul imediat este să finalizăm deschiderea sub noul concept şi a celorlalte 16 staţii existente, urmând să continuăm apoi dezvoltarea de benzinării în locaţii noi“, a declarat Sorin Nichita, directorul general al Start Group, citat de către Mediafax.
Potrivit Start Group, planurile de dezvoltare vizează acoperirea naţională şi atingerea unui număr de 30 de staţii functionale până la sfârşitul anului 2016.
 
Comision Trade, controlată de fostul suprefect de Brăila Florin Cârligea, a plătit anul trecut peste 2 milioane de euro pentru achiziţia benzinăriilor AutoMat ale firmei Bioromoil, deţinută de Vladilslav Chetrar.
„Comision Trade realizează prin acest proiect optimizarea costurilor de distribuţie pentru reţeaua sa de 20 de benzinării pe care le deţine şi le operează. După finalizarea primei faze de investiţii şi deschiderea tuturor celor 17 staţii Start, Comision Trade va avea în portofoliu 37 de staţii de carburanţi“, potrivit unui comunicat al Start Group.
 
Lanţul de 17 benzinării fără personal de servire a fost dezvoltat de Bioromoil, specializată în comerţ cu biodisel, care anunţa în urmă cu câţiva ani că are în plan deschiderea a 100 de astfel de staţii de alimentare.
 
Bioromoil a intrat în insolvenţă în toamna anului 2012, după ce ANAF a calculat datorii suplimentare de peste 20 de milioane de euro privind comercializarea de biodisel din Canada, care ar fi provenit, potrivit OLAF, din SUA şi erau supuse regimului de taxare antidumping.
 
Gazprom Neft, prezentă în România prin compania sârbă NIS Petrol, operează în România o reţea de 15 benzinării, dar şi-a anunţat intenţia de a ajunge la o cotă de piaţă de 10% din distribuţia de carburanţi, inclusiv prin achiziţii. Acest lucru ar însemna achiziţia a circa 100 de benzinării. Compania anunţa anul trecut că doreşte preluarea de benzinării de la Petrom, dar şi de la alţi jucători.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările