Constantin Chiriac: „Cheia succesului este echipa“

Constantin Chiriac: „Cheia succesului este echipa“

Constantin Chiriac,în Studioul Adevărul Live           FOTO:Eduard Enea

Constantin Chiriac, directorul Teatrului de la Sibiu, a vorbit, la Adevărul Live, despre spectacolele de la Teatrul „Radu Stanca“ selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru (FNT): Antisocial“, "Nathan înţeleptul", „Lecţia“ şi  „Bizoni. Fabula urbană  #2“

Ştiri pe aceeaşi temă

„Antisocial“, un spectacol  de Bogdan Georgescu, montat la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, s-a jucat marţi şi  miercuri, la Sala Gabroveni, de la ArCUB, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). 
 
Acţiunea se petrece într-un liceu de provincie. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează şi demască acest grup secret cu ajutorul unor elevi. 
 
 
„În ediţia cu numărul 25, FNT continuă proiectul în jurul tinerei generaţii de artişti. Am identificat probleme majore, fenomene din interiorul societăţii pe care, prin intermediul artelor spectacolului, le putem pune în lumina dezbaterii publice prin ceea ce am putea numi un manifest 
pentru dialog”, a spus Constantin Chiriac, invitat, ieri, la Adevărul Live.
 
Astfel, prin parteneriatul între două din cele mai puternice evenimente festivaliere din România – Festivalul Naţional de Teatru şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu –, FNT creează o platformă cu titlul Manifest pentru dialog, pornind de la spectacolul„Antisocial“, creat de regizorul Bogdan Georgescu, împreună cu cei şapte tineri actori ai spectacolului, în cadrul unui workshop iniţiat de Teatrul din Sibiu şi Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. 
„Textul spectacolului a fost dezvoltat prin tehnici de artă activă împreună cu actorii spectacolului. Cheia succesului este echipa“, a subliniat Constantin Chiriac.
 
„Lecţia“, de Eugène Ionesco, regizat de Mihai Măniuţiu, cu Constantin Chiriac în rolul Profesorului, se joacă pe 30 noiembrie, la Sala Studio, a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. E vorba de un foarte puternic text politic, care oglindeşte dezumanizarea, distrugerea individualităţii şi libertăţii omului, potrivit lui Constantin Chiriac.  
 
Spectacolul „Bizoni. Fabula urbana#2" , regizat de Radu Afrim la Sibiu, se va juca pe 1 noiembrie, de la ora 20.00, tot la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (23 octombrie-1 noiembrie).
 
 
Nu rataţi azi în Festival:
 
19.00 Teatrul Odeon, Sala Studio, „Platonov,“ după Cehov. Regia: Andreea Vulpe
 
20.00 Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu,  „Moliendo cafe“, Regia Silviu Purcărete
 
20.00  „Vizita bătrânei doamne“, de Friedrich Durrenmatt, Regia Claudiu Goga
 
21.00 „Butoiul cu pulbere“, de Dejan Dukovski, Regia Felix Alexa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările