Ce înseamnă mesajul SOS şi de unde vine abrevierea care indică suferinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SOS, o sintagmă folosită de oameni în primejdie FOTO Shutterstock
SOS, o sintagmă folosită de oameni în primejdie FOTO Shutterstock

Când vezi grupul de majuscule SOS la geamul unei case, te gândeşti că în interiorul clădirii este un pericol. Mesajul acesta este international valabil. Nu puţini cred că SOS vine de la îndemnul în limba engleză „Save Our Ship!‟ (salvaţi-ne nava!) ori de la „Save our souls!‟, unde „souls‟ înseamnă suflete. Răspunsul corect este destul de departe de acestea.

Din punct de vedere tehnic, „SOS” nu reprezintă oficial niciuna dintre aceste enunţuri. Abrevierea internaţională pentru suferinţă nu trebuie confundată cu un acronim, deşi asocierea este des utilizată.

Acronimul este, conform Dicţionarul explicativ al limbii române, format din prima sau primele litere ale cuvintelor care compun o sintagmă, o expresie, un titlu etc. SOS este cunoscut datorită apariţiilor sale în benzile desene, pe insule sau în deşert, în filme cu nave şi marinari, dar şi în muzică, în piesele Rihannei şi trupei ABBA.

Literele SOS au fost folosite drept cod pentru urgenţă, încă din anul 1905. Dar ce înseamnă SOS, de fapt? Răspunsul te va surprinde, pentru că nu înseamnă nimic, dar tocmai de aceea este important.

Află aici de unde vine şi ce înseamnă, de fapt, SOS.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite