Maratonul de lectură: peste 10.000 de pagini citite într-o lună

Maratonul de lectură: peste 10.000 de pagini citite într-o lună

Participanţii la „Maratonul de lectură", organizat de Revista de Povestiri

Emilia Zăinel, o pasionată de lectură, a reuşit să citească 45 de cărţi într-o lună, adică 10.767 de pagini, în cadrul „Maratonului de lectură“, organizat de Revista de Povestiri şi desfăşurat în perioada 1-30 aprilie. Toţi participanţii care au depăşit pragul de 2.000 de pagini au putut lua acasă cărţile citite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maratonul a început odată cu evenimentul „Metroul cititorilor“, când 150 de oameni (în afară de maratonişti) au venit cu propriile cărţi şi au citit de-a lungul drumului cu metroul în direcţia Berceni-Pipera
 
Competiţia cititului a funcţionat în felul următor: la librăria Cărtureşti MŢR, participantii puteau veni zilnic să ia câte o carte, numai după ce trimiteau pe mail recenzia cărţii citite anterior. Toate recenziile pot fi citite şi online.
 
Din cei 30 de concurenţi aleşi iniţial, 28 au rămas în cursă, iar 21 dintre ei au citit mai mult de 2.000 de pagini. Maratonul, organizat de Revista de Povestiri, a reunit în jur de 300 de cărţi de ficţiune, publicate de editurile Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Univers, Rao, Nemira, Casa de Pariuri Literare, Vellant şi Herg Benet. 
 
Emilia Zăinel (locul I) va fi premiată cu o tabletă de la Evolio, colecţia digitală a Revistei de Povestiri şi un card de cititor feroce de la Bookblog, Mădălina Peicea şi Mirela Văduva (locul II şi III) se vor bucura de premii creative de la Smuff.ro, iar autorul celei mai bune recenzii va purta un tricou de la Culture Soup. Toţi maratoniştii care au depăşit 2000 de pagini vor păstra cărţile pe care le-au citit.

Toţi participanţii la „Maratonul de lectură" vor fi prezenţi, pe 16 mai, de la 19:00, în Music Club, la lansarea numărului 13 al Revistei de Povestiri, când va avea loc şi premierea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările