Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Constanţa Casino, Sala de joc

Deşi ridicată încă din 1880, clădirea actualului Cazino din Constanţa nu a adăpostit întotdeauna jocuri de noroc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcţia, cu toate refacerile arhitecturale la care a fost supusă, al căror scop era să confere o oarecare coerenţă amestecului prea eterogen de stiluri, costase enorm.

Prin urmare, punându-se în prim-plan problema rentabilităţii, la 15 martie 1911, primăria Constanţei trece peste toate opoziţiile şi autorizează jocurile de noroc.

Prin urmare, localul a fost dotat cu două mese de biliard şi 17 mese rotunde pentru jocurile de cărţi. În scurt timp, Cazinoul a devenit unul dintre stabilimentele cele mai cunoscute de acest gen din Europa, fiind preferat de împătimiţii jocurilor de noroc.

În Cazino aveau acces numai cei bogaţi, iar ţinuta de seară era obligatorie. Evident, stabilimentul a stârnit controverse legate de problema moralităţii, fiind considerat un loc de pierzanie. Problema Cazinoului a ajuns să fie dezbătută inclusiv în Parlamentul României, dar oricât de mulţi adversari a avut, această clădire a continuat să fie exploatată conform scopului său iniţial.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările