Stiri despre ziua culturii

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Când „Ziua Culturii Naţionale“ ne bate obrazul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când „Ziua Culturii Naţionale“ ne bate obrazul

  Ieri a fost „Ziua Culturii Naţionale“. Ştiu. A fost o informaţie lăsata undeva în josul paginii. Nu a fost nici „Ziua micilor“, nici „Ziua seminţelor“. Nu se transmite în direct de la nicio petrecere câmpenească, nu se dau gratis pahare cu vin fiert.

 • Forever Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forever Eminescu

  Nu numai de 15 ianuarie, merită să ne amintim de „geniul romantic“ al României. Receptarea în posteritate a marelui poet a fost una sincopată şi desfigurată ideologic, iar recentele încercări de rediscutare au stârnit furia „gardienilor“ purităţii şi ai academismului.

 • Ziua Culturii Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Culturii Naţionale

  Fără educaţie, cultura este mediocră, anacronică, jenantă. Va veni o zi, chiar astăzi, de ziua lui Eminescu, când noi ne vom spune poveştile răsturnând perspectivele. Este mult loc pentru femei în cultura naţională.

 • Cum este celebrat Eminescu la Botoşani. Sute de oameni din toată România au ajuns în oraşul unde s-a născut poetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum este celebrat Eminescu la Botoşani. Sute de oameni din toată România au ajuns în oraşul unde s-a născut poetul

  Botoşaniul este în fiecare an, pe 15 ianuarie, capitala culturală a României. În oraşul în care s-a născut Eminescu au sosit sute de oameni de cultură din toată ţara pentru a participa la numeroase evenimente literare şi editoriale. În această seară va fi decernat şi unul dintre cele mai râvnite premii literare din România, premiul naţional pentru poezie „Mihai Eminescu”.

 • Un frumos spectacol de poezie eminesciană. Cu adevărat emoţionant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un frumos spectacol de poezie eminesciană. Cu adevărat emoţionant

  Între manifestările dedicate Zilei Culturii române, după opinia mea, grăbite, dar şi unele angajând faţă de societatea noastră o anume greutate, printre acestea din urmă s-a situat, îmi permit să salut în ipostaza mea şi de cronicar, un spectacol, subliniez, cu adevărat emoţionant şi cu o originalitate a

 • S-a petrecut şi „Ziua Culturii...“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a petrecut şi „Ziua Culturii...“

  Cum se ştie, o inspirată iniţiativă academică a condus legislativ la sărbătorirea zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu, din 15 ianuarie, şi drept Ziua Culturii Naţionale.

 • Tamara Buciuceanu şi Ion Dichiseanu, printre actorii premiaţi de Ziua Culturii Naţionale la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tamara Buciuceanu şi Ion Dichiseanu, printre actorii premiaţi de Ziua Culturii Naţionale la Ateneu

  Diplome şi buchete de flori au fost înmânate, de Ziua Culturii Naţionale, către 36 de personalităţi, printre care actorii Tamara Buciuceanu-Botez, Alexandru Lulescu, Valeria Gagealov, Ion Dichiseanu, Constantin Dinulescu. Un concert extraordinar a fost susţinut la Ateneul Român, pe 15 ianuarie, de Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta maestrului Horia Andreescu, organizat pentru a celebra Ziua Culturii Naţionale.

 • Mihai Şora despre Eminescu: „Cel mai trist lucru pentru un scriitor ar fi să devină ingredient în zacusca naţională“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Şora despre Eminescu: „Cel mai trist lucru pentru un scriitor ar fi să devină ingredient în zacusca naţională“

  Filosoful Mihai Şora, care are peste 100 de ani, scrie, într-o postare pe Facebook, că "Eminescu este tot timpul" şi că "cel mai trist lucru pentru un scriitor ar fi să devină ingredient în zacusca naţională". Comentariul, citat şi de News.ro, este însoţit de o fotografie a sa, datată 13 septembrie 2016, citind opera lui Eminescu în ediţia Perpessicius.

 • Evenimente de Ziua Culturii: de la concertul „Lipatti 100“ la sculptură în gheaţă inspirată de Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evenimente de Ziua Culturii: de la concertul „Lipatti 100“ la sculptură în gheaţă inspirată de Eminescu

  Concertul aniversar ”Lipatti 100”, susţinut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului 2016 şi un spectacol de modelaj în zăpadă şi sculptură în gheaţă inspirate din opera şi viaţa lui Mihai Eminescu se numără printre evenimentele care vor avea loc duminică, de Ziua Culturii Naţionale.

 • Buzoienii sunt invitaţi de Ziua Culturii la teatru, recital de poezie şi expoziţie de artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzoienii sunt invitaţi de Ziua Culturii la teatru, recital de poezie şi expoziţie de artă

  Ziua Naţională a Culturii va fi marcată la Buzău printr-o serie de evenimente organizate de Teatrul „George Ciprian”, în parteneriat cu alte intituţii de cultură din judeţ. Un spectacol de teatru pentru copii, o expoziţie de pictură, recitaluri de muzică uşoară şi clasică, dar şi o cafenea literară - de toate acestea vor avea parte, vineri, toţi cei care vor veni la Teatrul „George Ciprian” pentru a marca Ziua Naţională a Culturii.

 • Botoşani aniversează Ziua Culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani aniversează Ziua Culturii

  La 15 ianuarie, Botoşani aniversează  Ziua Culturii Naţionale, marcată pentru prima dată în România incepand cu anul 2011, zi ce coincide cu ediţia a XXI-a a Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" - Opera Omnia...

 • Ziua Culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Culturii

  În principiu, a fost o idee bună aceea de a sărbători în fiecare an, la 15 ianuarie, Ziua Culturii. Din păcate, în afară de câteva cuvinte pioase, nu s-a întâmplat mare lucru.

 • 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale

  România sărbătoreşte astăzi, pentru prima oară, Ziua Culturii Naţionale. Alegerea datei a fost motivată de faptul că 15 ianuarie este aniversarea naşterii lui Mihai Eminescu, cel care, după spusele lui Constantin Noica, a fost omul „cel mai deplin al culturii româneşti”.

Modifică Setările