Stiri despre ziaristica

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Constantin
Mille, geniul inovator al „Adeverului”
(II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Constantin Mille, geniul inovator al „Adeverului” (II)

  Beldiman a avut ideea de a fonda ziarul „Adeverul”, însă Constantin Mille este inovatorul absolut al publicaţiei şi cel care a plasat-o definitiv în elita presei române moderne. După ce, pe maidanele din preajma străzii Sărindar , a ridicat Palatul Adeverul şi l-a dotat cu utilaje tipografice ultaperformante pentru acea vreme, „revoluţia” modernităţii în presa românească putea să înceapă. Avea şi unde, şi cu ce.

 • „Adeverul”,
despre telefonia mobilă de acum un secol!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Adeverul”, despre telefonia mobilă de acum un secol!

  Cine îşi închipuie că telefonia fără fir a apărut o dată cu telefoanele mobile se înşeală. La doar trei decenii după 1877, când Graham Bell a făcut fulminanta sa descoperire, preocupările pentru desprinderea comunicării telefonice de cablu, suportul ei fix, au început să dea primele roade. Acestea sunt consemnate de L. Florin în „Adeverul” de miercuri, 21 iulie 1920.

 • Povestea lui Beldiman, fondatorul „Adeverului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea lui Beldiman, fondatorul „Adeverului“

  Coborâtor dintr-un neam boieresc, dar cu sufletul rezonând la dramele ţărănimii, fire pasională şi revoluţionară, prieten apropiat al lui Cuza-Vodă şi demnitar pe vremea acestuia, Alexandru V. Beldiman a fost unul dintre acele spirite vizionare care au intuit încă de la început importanţa şi puterea presei în procesul de fundamentare a statului român modern. Opera lui de căpătâi: cotidianul „Adeverul“

 • Părintele ziaristicii române moderne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părintele ziaristicii române moderne

  SUCCESOR Aşa e supranumit Constantin Mille, cel care i-a urmat lui Alexandru Beldiman la conducerea ziarului „Adevĕrul”. În perioada în care ziarul a fost condus de Constantin Mille au avut loc cele mai importante schimbări din istoria “Adevĕrului” şi din istoria presei române.

Modifică Setările