Stiri despre vioara stradivarius

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce secrete ascund viorile Stradivarius. Nu există două instrumente identice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce secrete ascund viorile Stradivarius. Nu există două instrumente identice

  Pentru un artist, să cânte la o vioară Stradivarius poate fi un vis imposibil, iar pentru puţinii violonişti pentru care visul devine realitate, acel moment poate reprezenta apogeul carierei lor. Aceste instrumente sunt considerate un fel de Sf. Graal al muzicii clasice şi ascund încă multe secrete.

 • Violonistul Alexandru Tomescu, invitat special în finala „Românii au talent“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Alexandru Tomescu, invitat special în finala „Românii au talent“

  Alexandru Tomescu are o carieră internaţională extraordinară şi succese răsunătoare în marile săli de concerte din întreaga lume, unde a încântat mii de oameni, cuceriţi de virtuozitatea şi de capacitatea lui de a îmbina profesionalismul cu inovaţia. Astă seară, de la 20.30, el va bucura încă o dată publicul din România, în marea finală a show-ului „Românii au talent“.

 • Andre Rieu şi o formă atipică de variete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andre Rieu şi o formă atipică de variete

  Nu aş vrea să fac o polemică cu nimeni legat de acest spectacol. Cel mult să ofer o altă perspectivă, subiectivă, celui care încă nu este hotărât dacă să dea măcar 170 de lei din buzunar pentru a mai vedea unul din ultimele spectacole din seria celor şapte.

 • VIDEO Reportaj: Un violonist rus de renume le-a cântat copiilor dintr-un sat românesc, la o vioară Stradivarius
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Reportaj: Un violonist rus de renume le-a cântat copiilor dintr-un sat românesc, la o vioară Stradivarius

  Elevii de la şcoala gimnazială din satul Filipeştii de Târg, judeţul Prahova, au fost vizitaţi vineri de violonistul şi compozitorul rus Maxim Vengerov, care le-a cântat la unul dintre cele mai preţioase intrumente muzicale din lume – o vioară Stradivarius din 1727. Unul dintre copii chiar a avut onoarea de a cânta, cu ajutorul lui Vengerov, la vioară.

 • Luni, celebra vioară Stradivarius va cânta, din nou, la Piteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luni, celebra vioară Stradivarius va cânta, din nou, la Piteşti

  Filarmonica Piteşti organizează luni, 25 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert cameral aniversar, susţinut de cvartetul Ad Libitum. Violonistul Alexandru Tomescu va interpreta pe celebra vioară Stradivarius arii din Enescu, Beethoven şi Ravel.

 • Alexandru
Tomescu îşi lansează albumul “Stradivari
Obsessions”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Tomescu îşi lansează albumul “Stradivari Obsessions”

  În deschiderea Festivalului Orchestrelor de la Radio „RadiRo”, violonistul Alexandru Tomescu îşi lansează albumul, “Stradivari Obsessions”, luni, 17 septembrie, de la ora 19.00. Concertul va avea loc pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu din Capitală.

 • Alexandru Tomescu, violonist: „Nu obosesc, ci mă energizez prin vraja lui Paganini“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Tomescu, violonist: „Nu obosesc, ci mă energizez prin vraja lui Paganini“

  Violonistul Alexandru Tomescu spune că prin integrala „Capriciilor“  lui Paganini cântate la vioara Stradivarius îşi depăşeşte limitele, în cea mai mare provocare profesională şi umană din cariera sa. Turneul „Paganini, înger sau demon?“, început la Iaşi pe 5 mai, se va desfăşura în 14 oraşe din ţară, până la 29 mai. Mâine Alexandru Tomescu (34 de ani) va concerta la Piteşti, pe 16 mai, la Timişoara, iar pe

 • Deseară/ Vioara Stradivarius, pentru prima dată la Focşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deseară/ Vioara Stradivarius, pentru prima dată la Focşani

  Violonistul Alexandru Tomescu (34 ani) urcă în această seară, de la orele 19.00, pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheroghe Pastia" din Focşani , unde va interpreta la celebra vioară Stradivarius integrala „Capriciilor" compusă de Niccolo Paganini.

 • VIDEO Joshua Bell cântă din nou la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Joshua Bell cântă din nou la Bucureşti

  Cunoscutul violonist american este pentru a treia oară în România, de această dată cu un recital de cameră, susținut împreună cu pianistul Sam Haywood. Ateneul Român găzduieşte azi, la ora 20.00, concertul lui Joshua Bell, în cadrul proiectului „Cruciada culturii“, care îşi propune să combată divertismentul facil.

 • Vioara Stradivarius va cânta pentru bistriţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vioara Stradivarius va cânta pentru bistriţeni

  Bistriţa este unul dintre cele nouă  oraşe alese pentru turneul caritabil  care a început ieri. Violonistul Alexandru Tomescu, cel care a câştigat prin concurs dreptul de a cânta la vioara Stradivarius care a aparţinut lui Elder Voicu, va susţine un recital la Bistriţa în 15 mai.

 • Vioara Stradivarius, live, în Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vioara Stradivarius, live, în Braşov

  Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul braşovean Horia Mihail vin la poalele Tâmpei în Turneul Naţional Stradivarius. Evenimentul care va poposi în mai multe oraşe din ţară şi va fi dedicat celor peste 30.000 de copii hipoacuzici din ţară.

Modifică Setările