varza a la cluj - ultimele știri
Pentru a obține un preparat perfect, cu gustul de odinioară, trebuie urmate câteva reguli, iar ingredientele trebuie alese cu grijă.
Istoricul clujean Lukács József, cel care a tradus prima carte de bucate tipărită pe teritoriul României de astăzi, în care se găsesc, printre altele, cele mai vechi reţete de sarmale, de varză à la Cluj şi de pâine, a explicat pentru „Adevărul“ de c...
Istoricul clujean József Lukács a tradus o carte de bucate tipărită în 1695, în Ardeal, în care se găsesc, printre altele, cea mai veche reţetă de sarmale de la noi, cea mai veche reţetă de varză à la Cluj, cea mai veche reţetă de pâine de pe actualu...
Preparatul este o combinaţie nonconformistă între varza à la Cluj şi budinca cu varză şi peşte, se pregăteşte repede şi nu necesită multe ingrediente. Secretul obţinerii unei mâncări savuroase stă în pregătirea prealabilă a ingredientelor şi în adăug...
Varza à la Cluj este un preparat tradiţional specific zonei Ardealului, pe care orice gurmand trebuie să înveţe să-l facă. Este delicios şi se găteşte foarte repede....
În secolele trecute, varza era un aliment nelipsit de pe mesele oamenilor, fie ei nobili sau oameni de rând, spune istoricul şi publicistul clujean Lukács József. Acesta a făcut un studiu pentru care a citit documente de arhivă, literatură de special...
Una dintre cele mai bune mâncăruri româneşti este cea din Ardeal. Mâncarea tradiţională ardelenească este una delicioasă, şi asta pentru că, aşa cum spun specialiştii, nu constă în uscătri ci în zămuri şi tocăniţe.
Cei mai îndemânatici bucătari, printre care şi maeştrii cu titluri de campioni mondiali în CV, s-au întâlnit la Cluj în acest weekend şi au făcut spectacol, spre deliciul clujenilor şi ai celor care au poposit la Polus....
Sute de clujeni au gustat din tradiţionala mâncare varză à la Cluj făcută azi, la prânz, într-o demonstraţie pe viu, de către 15 bucătari de la cantina Primăriei Cluj-Napoca, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. S-au gătit peste 2.000 ...