untura - ultimele știri
Considerată de francezi cea mai rafinată friptură, dar cu gâscă şi raţă, nu din porc, carnea în untură se prepară rapid şi poate fi păstrată câteva luni. Reţeta delicioasă o regăsim la Radu Anton Roman, un reputat gastronom, în lucrarea “Bucate, vinu...
Pentru că iarna bate la uşă, în gospodării se prepară bunătăţile pentru iarnă. Printre delicii se numără şi carnea la borcan, o metodă tradiţională de păstrare a preparatelor din porc. Pregătită după reţete de pe vremea bunicilor, carnea conservată î...
Slănina de porc este la fel importantă precum carnea animalului. Fie că e folosită pentru a prepara şuncă, jumări, kaizer sau untură, fie că intră în componenţa cârnaţilor sau a sarmalelor, este unul dintre cele mai consumate alimente în această peri...
Carnea la garniţă este una dintre cele mai vechi şi mai folosite metode de păstrare a cărnii, ce datează de pe vremea romanilor. Vorbim de bucăţele de carne cu sau fără os (de porc, pasăre, vită, oaie), de regulă crudă, înăbuşite în untură şi apoi pă...
O reţetă a maestrului gastronomiei româneşti, Radu Anton Roman, ne învaţă ce ingrediente să punem în sarmalele pentru Crăciun ca să iasă gustoase.
Pentru a păstra carnea mai mult timp, bunicii noştri o ţineau în borcane sau oale pline cu untură topită. Alături de omletă şi brânză, carnea în untură este un deliciu....