Stiri despre uniti salvam

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce spune Gorghiu despre o coaliţie cu Traian Băsescu şi partidele mici de dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Gorghiu despre o coaliţie cu Traian Băsescu şi partidele mici de dreapta

  Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că nu exclude o colaborare cu partidele de dreapta înfiinţate în ultimele luni, cum e cazul M10 sau Uniţi Salvăm, scopul acestui demers fiind creşterea şanselor lui Ludovic Orban de a câştiga Primăria Generală. Pe de altă parte, o colaborare cu partidul condus de Traian Băsescu pare puţin probabilă.

 • Proteste de
amploare faţă de despăduririle abuzive, anunţate pentru sâmbătă în Bucureşti.
Moblizarea s-a făcut pe Facebook
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste de amploare faţă de despăduririle abuzive, anunţate pentru sâmbătă în Bucureşti. Moblizarea s-a făcut pe Facebook

  Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi, sâmbătă, la proteste în mai multe oraşe din ţară, dar şi în diaspora, faţă de despăduririle abuzive. Iniţativa organizării acţiunii aparţine campaniei „Uniţi Salvăm“, aflată în centrul protestelor faţă de exploatările aurifere de la Roşia Montană şi faţă de exploatarea gazelor de şist. Mobilizarea s-a făcut pe Facebook.

 • O
decizie istorică a Curţii Constituţionale pune capăt unei inginerii politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O decizie istorică a Curţii Constituţionale pune capăt unei inginerii politice

  Neconstituţionalitatea articolului privind numărul de semnături necesare înregistrării unui partid politic cu distribuirea lor teritorială obligă Parlamentul la revizuirea legii partidelor politice în favoarea dreptului cetăţenilor la asociere. Indiferent de calculele lor de putere, partidele actuale trebuie să renunţe la monopolul asupra politicii. Astfel, se pune punct unei inginerii politice care a dus la vicierea acestui câmp timp de 12 ani.

 • Ideea inedită a unui sucevean care s-a mutat în Apuseni: a făcut un magazin online de produse din lână pentru a salva Roşia Montană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideea inedită a unui sucevean care s-a mutat în Apuseni: a făcut un magazin online de produse din lână pentru a salva Roşia Montană

  Un tânăr din judeţul Suceava stabilit la Roşia Montană a dechis un magazin online prin care sunt vândute obiecte de îmbrăcăminte realizate din lână, de către femei din comună. Tică Darie are 22 de ani şi este implicat activ în campania de salvare a Roşiei Montane. Prin tot ceea ce face, vrea să arate că se poate trăi şi din altceva în localitatea din Apuseni, nu doar din minerit.

 • Cum şi-a scuzat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea,
tăcerea din campanie, în faţa Comisiei Europene. Comunitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum şi-a scuzat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, tăcerea din campanie, în faţa Comisiei Europene. Comunitatea "Uniţi Salvăm" îi cere demisia

  Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a spus marţi, într-o întrevedere cu delegaţia Misiunii Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, că a preferat să nu sesizeze Curtea Constituţională, în cazul ordonanţelor Guvernului, pentru că a preferat să fie neutru. Mai mulţi cetăţeni i-au cerut azi demisia.

 • Mai facem partide noi? Şi dacă da, câte?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai facem partide noi? Şi dacă da, câte?

  Hai să discutăm azi despre ce e de făcut cu legislaţia electorală. Curg somaţiile să facem ceva repede şi pe negândite: nu sunt de acord cu ele. Societatea civilă e sublimă când e activistă, dar o dă adesea în bară când e vorba de intervenţii mai specializate:

 • Miza redevenţelor. Ce spun Academia, ASE şi Joseph Stiglitz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza redevenţelor. Ce spun Academia, ASE şi Joseph Stiglitz

  Informaţia făcută publică de către Hotnews, legată sumele la care are dreptul statul român de pe urma exploatării resurselor miniere şi, îndeosebi, a celor petroliere, a redeschis subiectul amânat de premierul Victor Ponta în campania electorală.

 • Cum a schimbat Facebook faţa României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a schimbat Facebook faţa României

  Reţeaua socială Facebook a intrat în România ca un mijloc de divertisment, dar a ajuns, în câţiva ani, să influenţeze evenimente politice şi sociale.

 • Proprietăţile politice ale pişatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proprietăţile politice ale pişatului

  Un grup de cetăţeni, majoritatea tineri, a decis să organizeze o grevă cetăţenească, botezată de adversari „boicot”. Sînt tot cei care au fost scînteia celor mai mari proteste şi au creat poate cel mai important fenomen politic independent din ultimii 15 ani din România: Uniţi Salvăm.

 • O aiureală: „grevă cetăţenească” pe 25 mai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O aiureală: „grevă cetăţenească” pe 25 mai

  E cu totul democratic şi legitim să-i îndemni pe cetăţeni să protesteze faţă de clasa politică, să iasă în piaţă pentru a cere “mai multă participare cetăţenească şi mai multă deliberare”. Depinde cînd, cum şi de ce o faci. Dacă o faci exact în ziua alegerilor europene, e profund greşit.

 • UniţiSalvăm actuala clasă politică. De ce e nociv boicotul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UniţiSalvăm actuala clasă politică. De ce e nociv boicotul

  Pe parcursul celor 24 de ani de când gustăm democraţia, aşa cum este ea înţeleasă pe plaiurile noastre, ne-am sastisit. Nu am să neg că scârba de politicieni nu este justificată, însă constat cu stupefacţie că antidotul naţional e resemnarea mioritică. O eroare teribilă care nu face decât să cauţioneze pe mai departe tipul de politicieni pe care îi dispreţuim.

 • Adevărul Live: pro şi contra boicotării alegerilor europarlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: pro şi contra boicotării alegerilor europarlamentare

  Pentru prima dată de la intrarea în UE, în România se desfăşoară o campanie de boicot a alegerilor europarlamentare. Care sunt motivele de la baza acestei acţiuni şi ce rezultate speră să obţină iniţiatorii? Claudiu Crăciun, care a lansat această mişcarea sub forma unei „greve cetăţeneşti”, a intrat în dialog cu sociologul Mircea Kivu şi cu redactorul şef adevarul.ro, Călin Nicolescu.

 • Comunitatea Uniţi
Salvăm declară grevă cetăţeanească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunitatea Uniţi Salvăm declară grevă cetăţeanească

  Greva cetăţeanească pe care Comunitatea Uniţi Salvăm o declară pe 25 mai, ziua votului, nu înseamnă absenţa spiritului civic şi nici nu este antidemocratică. Este o formă democratică de presiune exercitată asupra clasei politicile pentru mai multă democraţie, mai multă participare cetăţeanească, mai multă deliberare.

 • Uniţi, nu salvăm Basarabia! De ce nu le doresc moldovenilor să vrea în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniţi, nu salvăm Basarabia! De ce nu le doresc moldovenilor să vrea în România

  Ei, cum v-aţi imagina voi un de-al de Antonescu, preşedintele care n-a fost să fie, ca lider absolut şi peste Basarabia? Sau vreun domn Ponta ţinând discursuri patriotice, de să reverse Prutul de lacrimile întregii suflări româneşti adunate pe un mal şi pe altul? Sau nişte baronaşi ca Dragnea, Oprişan sau Fenechiu cum îşi extind înţelepciunile, şi spiritul de lideri, şi valorile europene, ah!, mai ales ele!, în ţara cea unită?

 • Protestul faţă de noul Cod Penal s-a încheiat. Bilanţul: circulaţie blocată câteva ore, îmbrânceli cu jandarmii şi patru persoane ridicate de poliţişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestul faţă de noul Cod Penal s-a încheiat. Bilanţul: circulaţie blocată câteva ore, îmbrânceli cu jandarmii şi patru persoane ridicate de poliţişti

  Amendamentele aduse Noului Cod Penal, extrem de contestate atât de opinia publică, cât şi de majoritatea forurilor naţionale şi internaţionale, au fost discutate direct în stradă în Capitală. Bucureştenii au protestat, duminică, faţă de parlamentarii care au votat controversatele amendamente aduse Codului Penal.

 • Ţara de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara de aur

  În nebunia asta de #uniţisalvăm şi alte hashtag-uri la modă, am dat peste un filmuleţ, via zoso, care m-a făcut să mă întreb, din nou, dacă nu cumva e mai bine să ne „recâştigăm ţara” recâştigându-ne individualitatea.

 • FOTO VIDEO Bucureştenii, solidari cu vasluienii: „Pungeşti, venim!“ Sute de oameni au protestat în mai multe zone din Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Bucureştenii, solidari cu vasluienii: „Pungeşti, venim!“ Sute de oameni au protestat în mai multe zone din Capitală

  Sute de bucureşteni s-au alăturat protestului localnicilor din comuna vasluiană Pungeşti care au manifestat toată ziua de miercuri faţă de explorarea gazelor de şist din zonă de către compania americană Chevron. Astfel, protestatarii bucureşteni au blocat circulaţia în mai multe zone din Capitală, pentru a-şi arăta solidaritatea cu locuitorii comunei Pungeşti.

 • VIDEO UPDATE Ziua 15 de proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Peste 12.000 de oameni au mărşăluit în Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO UPDATE Ziua 15 de proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. Peste 12.000 de oameni au mărşăluit în Capitală

  Peste 10.000 de oameni au mărşăluit pe bulevardele din Capitală, blocând centrul Bucureştiului, în cea de-a cincisprezecea zi de protest consecutiv faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. În acest timp, minerii care s-au blocat în subteran la Roşia Montană au ieşit din mină după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât să discute cu ei.

 • Roşia Montană: cum ar putea fi extras aurul fără a polua mediul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roşia Montană: cum ar putea fi extras aurul fără a polua mediul

  Cunoscutul jurnalist de ştiinţă Alexandru Mironov a descris, în revista Ştiinţă&Tehnică, ediţia februarie 2012, o tehnologie de extracţie a aurului nepoluantă, alternativă la metoda cu cianuri propusă de RMGC şi contestă în cadrul protestelor de stradă, de la început de septembrie 2013.

Modifică Setările