Stiri despre uniforma scolara

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Uniforma
şcolară – reîntoarcerea la decenţă sau la comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniforma şcolară – reîntoarcerea la decenţă sau la comunism

  Elevii din întreaga ţară ar putea fi obligaţi să poarte uniformă. Cel puţin asta prevede un proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, depus la Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor. Oficialul a argumentat că introducerea uniformei în şcoli ar masca discrepanţele statutului financiar între elevi, care afectează într-un mod negativ dezvoltarea tinerei generaţii.

 • Care este menirea Educaţiei în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este menirea Educaţiei în România?

  Educaţia rămâne cel mai zdruncinat domeniu – de prea multe idei, opinii, măsuri de reformă, de contrareformă. Un domeniu unde, indiferent de studii, de pregătire profesională, de experienţă, personaje ale momentului au mereu modificări de propus şi, mai grav, chiar de făcut.

 • Proiect de lege: Uniforma şcolară ar putea redeveni obligatorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiect de lege: Uniforma şcolară ar putea redeveni obligatorie

  Elevii din învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat ar putea fi obligaţi să poarte uniforme, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de deputaţi PSD care spun că vor evitarea situaţiilor "în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor".

 • Ce e mai bine: elevi care poartă uniformă sau parada modei în fiecare şcoală? Psiholog: „Cu toţii cunoaştem importanţa imaginii în rândul adolescenţilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce e mai bine: elevi care poartă uniformă sau parada modei în fiecare şcoală? Psiholog: „Cu toţii cunoaştem importanţa imaginii în rândul adolescenţilor“

  Majoritatea directorilor de şcoli din România motivează introducerea uniformelor cu faptul că între adolescenţi apare o adevărată „competiţie vestimentară”, iar cei care provin din familii înstărite câştigă mereu. Psihologii spun că uniforma şcolară diminuează considerabil complexul de inferioritate născut din lipsa puterii de cumpărare a elevilor fără posibilităţi financiare.

 • Întoarcerea „uniformelor şcolare“. Abuzul impus prin Regulamentul Şcolii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea „uniformelor şcolare“. Abuzul impus prin Regulamentul Şcolii

  Elevii din mai multe oraşe din ţară acuză că în şcolile în care învaţă uniforma reprezintă o condiţie pentru accesul la educaţie, astfel încât cei care nu o poartă sunt trimişi acasă, încălcându-le astfel drepturile constituţionale. Toate au ieşit la iveală după ce presa a relatat cazul unei fetiţe de 11 ani care a fost dată afară de la ore pentru că purta o fustă cu model.

 • Directoarea care a terorizat-o pe o elevă din Constanţa, eliberată din funcţie. Ministrul Educaţiei: „Astfel de profesori nu au ce căuta în învăţământ“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directoarea care a terorizat-o pe o elevă din Constanţa, eliberată din funcţie. Ministrul Educaţiei: „Astfel de profesori nu au ce căuta în învăţământ“

  Părinte: „Cum vă permiteţi să-l faceţi pe copilul meu prost”. Director: „Nesimţită… am întrebat-o eşti proastă?” Acesta este dialogul absurd dintre un director de şcoală din România anilor 2015 şi mama unei fetiţe date afară de la ore şi din şcoală pentru că avea un model pe fusta cu care era îmbrăcată. Dascălul a fost eliberat din funcţie.

 • DEZBATERE Uniforma şcolară, la un pas să devină obligatorie prin lege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Uniforma şcolară, la un pas să devină obligatorie prin lege

  O nouă propunere legislativă care îi obligă pe elevi să poarte însemnele şcolii (uniformă, eşarfă sau insignă), când sunt la ore, este la un pas să fie adoptată de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Proiectul de lege, iniţiat în iunie 2014 de 24 de parlamentari, majoritatea deputaţi PNL, a trecut de Comisia de Învăţământ de la Camera Deputaţilor şi urmează să intre în plenul Camerei, cel mai devreme miercuri.

 • Uniforma şcolară, interzisă de Senat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniforma şcolară, interzisă de Senat

  Senatorii din Comisia de învăţământ au dat, astăzi, raport negativ propunerii legislative privind introducerea uniformei în învăţământul general obligatoriu, liceal şi profesional de stat şi particular.

 • Cu sau fără uniformă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu sau fără uniformă?

  Posibilitatea reintroducerii uniformelor şcolare stârneşte o polemică între cei care le resping – copiii – şi cei care le vor – părinţii şi profesorii. Deputatul PDL Cezar Preda vrea să depună mâine în Parlament un proiect care prevede obligativitatea purtării acestor haine şcolare în clasele I – VIII.

Modifică Setările