Stiri despre uman

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Eroisme” contra cost
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Eroisme” contra cost

  Constat că nu puţini sunt acei care, atât de pătrunşi fiind de sentimentul ”patriotic”, au convingerea, ba chiar pretind, că salvându-se pe ei înşişi, salvează patria ― de altfel aceasta este şi cheia de boltă a propriei lor existenţe sociale şi fundamentala lor grijă ”naţională”.

 • UPDATE Bacalaureat 2017 Bacău. Subiecte - proba la alegere a profilului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Bacalaureat 2017 Bacău. Subiecte - proba la alegere a profilului

  Liceenii din Bacău vor susţine azi bacalaureatul la proba la alegere a profilului, adică Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie. În întreg judeţul s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul în prima sesiune din 2017 3865 de absolvenţi de 12 clase.

 • Sacrificiul uman la geto-daci: femei înjunghiate pe mormintele soţilor şi tineri aruncaţi în vârfurile suliţelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sacrificiul uman la geto-daci: femei înjunghiate pe mormintele soţilor şi tineri aruncaţi în vârfurile suliţelor

  Sacrificiul uman era în perioada antichităţii un obicei prezent în mai toate culturile lumii şi era o formă de venerare a zeităţii. Cu peste două milenii în urmă, chiar şi strămoşii noştri practicau ritualul macabru, al uciderii de oameni, în numele religiei. Potrivit lui Herodot, părintele istoriei, geţii îi trimiteau periodic câte un mesager lui Zamolxe, care era ales dintre cei mai de seamă oameni ai comunităţii.

 • Reintegrarea umanului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reintegrarea umanului

  În programul de politici publice din ultimii ani, unul dintre pilonii principali a fost ceea ce am numit reintegrarea umanului. Am încercat şi vom încerca în continuare o sumă de măsuri care să creeze un val de schimbare într-o mentalitate colectivă dominată de ură, răzbunare, individualism şi dezgolire a fiinţei umane.

 • Handicapul sufletului şi Unificarea dreptei de partid şi de stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Handicapul sufletului şi Unificarea dreptei de partid şi de stat

  Nu mai crede nimeni nimic. Abureala în loc de competenţă, vrăjeala în loc de cunoştinţe de politică externă si securitate, populism în loc de sustenabilitate, minciuni în loc de certitudini – cine le mai vrea, cine le mai crede, cine le mai înghite?

 • FOTO Cum vor arăta americanii în anul 2050
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum vor arăta americanii în anul 2050

  Canalul National Geographic a lansat un proiect în cinstea uniunilor interrasiale, pentru a determina cum va arăta, în medie, un american în anul 2050.

 • Simţul Moral Românesc – S.M.R.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simţul Moral Românesc – S.M.R.

  Astăzi ne aflăm în plin experiment de destructurare spiritual – morală a poporului român. Personal, consider că morala nu poate fi călcată în picioare, chiar dacă exemplul suprem al Sfinţilor Români din Închisorile Comuniste a fost încununat cu gloria uitării ! În acest context, mă întreb dacă vom putea fixa vreodată semnificaţiile de o înaltă ţinută morală care să ne ghideze parcursul nostru existenţial.

 • SIMULARE CAPITALĂ Subiectele şi baremele de la matematică şi istorie pentru Bac şi Capacitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SIMULARE CAPITALĂ Subiectele şi baremele de la matematică şi istorie pentru Bac şi Capacitate

  Elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a din Bucureşti au dat vineri simularea la probele de matematică şi istorie de la examenele naţionale din vară. Dacă la matematică elevii şi liceenii au spus că ar fi fost mai simple subiectele faţă de prima simulare, la istorie eseul despre modernizarea statului român i-ar fi pus în dificultate, părere împărtăşită şi de profesori.

 • Fundă umană în piaţa „Avram Iancu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fundă umană în piaţa „Avram Iancu”

  La Arad evenimentele dedicate Zilei Mondiale HIV/SIDA  nu au lipsit nici în acest an. Astfel, câteva organizaţii şi-au unit forţele şi timp de 2 zile au organizat o serie de manifestări dedicate acestei zile.

 • Tulcea: Un gând bun pentru Japonia. Lanţ uman la Babadag!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Un gând bun pentru Japonia. Lanţ uman la Babadag!

  Tineretul din Babadag, în colaborare cu Grupul Şcolar Dimitrie Cantemir,  vrea să organizeze cel mai mare lanţ uman pentru tragediile din Japonia. Prin acest gest băbăienii intenţionează să transmită un gând bun poporului care are acum de suferit în urma celei mai mari catastrofe naturale.

 • Hizo: ”Nu este uman să joci la -10 grade”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hizo: ”Nu este uman să joci la -10 grade”

  Tehnicianul echipei FC Vaslui, Viorel Hizo, a declarat, duminică, după remiza cu Rapid, scor 1-1, că nu este uman ca un meci să se joace la o temperatură de minus 10 grade Celsius şi că fotbalistul nigerian Yero Bello a suferit un şoc termic la pregătirile dinaintea partidei.

Modifică Setările