Stiri despre tnrs

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • George Banu, aniversat la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu, aniversat la Paris

  Cunoscutul critic de teatru român George Banu, care a împlinit anul acesta vârsta de 75 de ani, a fost celebrat la Paris, pe 19 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României în Franţa.

 • O
superbă, o formidabilă sinestezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O superbă, o formidabilă sinestezie

  Încep prin a expune o seamă de date tehnice. Spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu este o nouă poveste japoneză.

 • Valenţele
realismului modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valenţele realismului modern

  Marius von Mayenburg a scris Martiri, indiscutabil una dintre cele mai  bune piese ale sale, în anul 2012. Scrierea a ajuns relativ prompt şi în România şi graţie traducerii lui Elise Wilk şi, îndeosebi, regizorului Theodor Cristian Popescu, am văzut-o pusă în scenă în 2014 la Secţia română a Teatrului Naţional din Târgu Mureş.

 • În sala de spectacol, telefonul sună/ ora
jumătate…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În sala de spectacol, telefonul sună/ ora jumătate…

  Un om minunat şi o profesoară genială, regizoarea Sanda Manu se străduia mai demult să mă convingă să transform o parte din ce scriu în texte „educative“ pentru public. Texte în care spectatorii să poată afla, prietenos, cum să uiţi şi ce să cauţi la un spectacol. Şi ea, care şi-a dedicat toată cariera unui teatru în acelaşi timp rafinat şi accesibil, avea dreptate.

 • Victor Ioan Frunză montează „Crăiasa Zăpezii” la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ioan Frunză montează „Crăiasa Zăpezii” la Sibiu

  Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă miercuri, 16 ianuarie, ora 19:00, premiera spectacolului „Crăiasa Zăpezii/ Die Schneekönigin” în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

 • „Faust“, în turneu la Bruxelles şi la Bochum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Faust“, în turneu la Bruxelles şi la Bochum

  Guvernul a decis să susţină organizarea şi prezentarea la Bruxelles (Belgia) şi Bochum (Germania) a spectacolului „Faust", în regia lui Silviu Purcărete şi pus în scenă de Teatrul Naţional „Radu Stanca" din Sibiu, alocând Ministerului Culturii un milion lei pentru teatrul din Sibiu.

 • Spectacolul “Felii” al teatrului sibian se joacă la Brăila cu casa închisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul “Felii” al teatrului sibian se joacă la Brăila cu casa închisă

  Reprezentaţia este programată pentru marţi, 27 septembrie, de la ora 18.30, pe scena Teatrului “Maria Filotti” din Brăila, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional „Zile și Nopți de Teatru European la Brăila“, ce are loc în perioada 24 septembrie – 2 octombrie.

 • Teatrul Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Naţional "Radu Stanca" începe noua stagiune în 14 septembrie

  Actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu revin pe scenă începând cu data de 14 septembrie. Stagiunea 2011 – 2012 va fi deschisă prin prezentarea în premieră a spectacolului „Domnul Puntila și sluga sa Matti / Herr Puntila und sein Knecht Matti“ în regia Ancăi Bradu.

 • Teatrul din Sibiu invitat în Portugalia, la Almada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul din Sibiu invitat în Portugalia, la Almada

  Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă miercuri spectacolul „Eu, Rodin“ de Patrick Roegiers, în regia lui Mihai Măniuţiu, pe scena Palco Grande în cadrul celei de-a XXVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Almada, Portugalia.

 • Tot Sibiul petrece timp de zece zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot Sibiul petrece timp de zece zile

  Au mai rămas doar trei zile până la debutul cei mai mare festival al artelor spectacolului din România. Artişti din toată lumea, voluntari şi turişti, iubitori de teatru, au început să sosească la Sibiu pentru ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru.

Modifică Setările