Stiri despre tara moarta

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Ţară moartă“ de Radu Jude, cel mai bun documentar la Premiile Astra Film
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ţară moartă“ de Radu Jude, cel mai bun documentar la Premiile Astra Film

  Gala de Decernare a Premiilor Astra Film Festival 2017, în cadrul căreia s-au anunţat filmele câştigătoare ale ediţiei cu numărul 24, au fost decernate pe 21 octombrie la Sala Thalia din Sibiu. Nu mai puţin de 57 de filme au fost incluse în cele cinci secţiuni competiţionale: International, Europa Centrală şi de Est, România, Scurt-metraj şi DocSchool.

 • Regizorul Radu Jude: „Mi-am dat seama, nu numai că nu sunt în stare să găsesc puritatea limbajului cinematografic, dar nici nu mă mai interesează” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Radu Jude: „Mi-am dat seama, nu numai că nu sunt în stare să găsesc puritatea limbajului cinematografic, dar nici nu mă mai interesează” VIDEO

  Marţi, regizorul Radu Jude a fost invitatul serilor de Film şi Literatură din Grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR). Jude a vorbit despre cum a ajuns să se îndepărteze de filmul realist, despre motivul pentru care filmele româneşti de astăzi se îndepărtează de literatură, dar şi despre textele care stau în spatele replicilor din „Aferim!”, precum şi despre anumite detalii legate de realizarea filmului „Inimi cicatrizate”.

 • Ţara e moartă, prejudecăţile sunt vii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara e moartă, prejudecăţile sunt vii

  Temerarul regizor Radu Jude revine după succesul excelentului Aferim! la o tematică socio-istorică de natură să incomodeze spiritele care se complac în iluzoria senzaţie că fac parte dintr-un contingent străin de mentalităţi şi acţiuni reprobabile.

 • Şi românii au ucis, nu-i aşa? VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi românii au ucis, nu-i aşa? VIDEO

  Prin cel mai recent film al său, documentarul „Ţara moartă“, o succesiune de fotografii din anii ’30-’40, regizorul Radu Jude îşi continuă demersul său din ultimii ani de demascare a fascismului românesc. Acesta rezultă ca fiind unul dintre cele mai semnificative din Europa, punând sub semnul întrebării tarele unui popor care prea des se consideră „prietenos şi ospitalier“.

 • „Ţară Moartă“, noul film semnat de Radu Jude,  pe marile ecrane de pe 25 august
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ţară Moartă“, noul film semnat de Radu Jude,  pe marile ecrane de pe 25 august

  Cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Radu Jude va rula în cinematografele româneşti din data de 25 august 2017. Lansarea în România va avea loc după premiera internaţională în cadrul Festivalului Internaţional de la Locarno (2-12 august), unde filmul a fost inclus în secţiunea „Signs of Life”, dedicată cineaştilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematogafic.

 • Două filme româneşti, în regia lui Radu Jude şi Andrei Creţulescu, în competiţia Fetivalului de Film de la Locarno
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două filme româneşti, în regia lui Radu Jude şi Andrei Creţulescu, în competiţia Fetivalului de Film de la Locarno

  Două filme româneşti au fost selecţionate în competiţia din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, care va avea loc între 2 şi 12 august. „Ţara moartă”, în regia lui Radu Jude, a fost inclus în secţiunea „Signs of Life”, program dedicat cineaştilor care explorează în mod inovativ limbajul cinematografic, iar „Charleston”, în regia lui Andrei Creţulescu, a fost selecţionat în competiţia oficială „Concorso Internazionale”.

 • Câteva ţări moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva ţări moarte

  Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

 • De ce suntem fundamental răi. „Cine a ucis va mai ucide“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce suntem fundamental răi. „Cine a ucis va mai ucide“

  Cei care-au văzut noul film al lui Radu Jude, „Ţara moartă“ (prezentat în premieră mondială la recent încheiata ediţie a TIFF Cluj-Napoca, film despre efectele antisemitismului în România), au putut afla, dacă nu ştiau deja, că, timp de câţiva ani, sportul naţional pentru „românii verzi“ a fost uciderea de „jidani“, cărora li se puneau în cârcă fel de fel de vini, mai mult sau mai puţin imaginare.

Modifică Setările