Stiri despre suprapopulare

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ANALIZĂ Bomba populaţiei a fost
dezamorsată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Bomba populaţiei a fost dezamorsată

  Pământul şi umanitatea vor supravieţui, în contextul în care ratele fertilităţii scad pretutindeni, arată Bloomberg într-un articol care analizează fenomenul suprapopulării, care începe să îşi piardă din avânt.

 • Oraşele-grădină, o soluţie împotriva poluării şi suprapopulării din nou la modă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşele-grădină, o soluţie împotriva poluării şi suprapopulării din nou la modă

  Conceptul de „oraş-grădină“ a fost dezvoltat de reformatori sociali ai secolului al XIX-lea ca o alternativă la oraşele mari: un număr limitat de rezidenţi, aer curat şi spaţii verzi, inclusiv centre de educaţie, de cultură sau cu slujbe la care se poate ajunge pe jos. Ideea a prins bine atunci: Forest Hills Gardens în Anglia, Jardim América în Sao Paulo, Brazilia, în 1913 sau Denenchofu, o suburbie japoneză a Tokyo, 1920.

 • „Osmoza demografică“ şi interesul genetic al unei naţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Osmoza demografică“ şi interesul genetic al unei naţiuni

  Venirea unui număr mare de imigranţi într-o ţară este echivalentă cu efectul nenaşterii unui număr important de copii de către populaţia băştinaşă a acelei ţări. Atât teritorial, cât şi demografic, populaţia băştinaşă rămâne vitregită de pe urma migraţiei. Aceasta e una din concluziile la care putem ajunge de pe urma studierii fenomenelor demografice şi migraţioniste din zilele noastre.

 • Suprapopularea şi năluca lui Malthus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suprapopularea şi năluca lui Malthus

  Potrivit teoriei englezului Thomas Malthus, din care s-a inspirat un alt englez, Charles Darwin, în elaborarea teoriei sale evoluţioniste, suprapopularea reprezintă un fenomen global inevitabil, care va duce cu timpul la un deficit de resurse alimentare, energetice, la o criză a spaţiului de trai şi la o concurenţă acerbă între oameni.

 • „Foreign Policy“: Suprapopularea naşte terorişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Foreign Policy“: Suprapopularea naşte terorişti

  În timp ce dezbat cum să trateze ameninţarea insurgenţilor şi revoltele din Africa, liderii occidentali ar putea lua în considerare cel mai important aspect, dar şi cel mai neglijat, din această regiune: pericolul creşterii populaţiei, atrage atenţia „Foreign Policy“.

Modifică Setările