Stiri despre stefan caltia

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Oamenii care fac posibil Crăciunul pentru sărmani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii care fac posibil Crăciunul pentru sărmani

  Voluntari în ONG-uri, cum este Casa Bună, şi simpli cetăţeni cu iniţiativă reuşesc să îi ajute pe nevoiaşii din toată ţara să aibă parte de Sărbători fericite, cu haine groase, cu o masă caldă şi cu cadouri pentru copii. Scrisorile copiilor pentru Moş Crăciun sunt simple: nu vor jucării scumpe, ci o pâine sau o ciocolată, un zâmbet pe chipul părintelui măcinat zilnic de griji şi speranţa că cineva îşi întoarce privirea către ei.

 • Perjovschi, Ilfoveanu şi Câlţia, între cei peste 1.000 de artişti care au semnat petiţia „Pe noi nu ne reprezintă Visarta”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perjovschi, Ilfoveanu şi Câlţia, între cei peste 1.000 de artişti care au semnat petiţia „Pe noi nu ne reprezintă Visarta”

  Mai mult de o mie de artişti vizuali membri ai Uniunii Artiştilor Plastici sau care îşi desfăşoară activitatea independent au semnat petiţia „Pe noi nu ne reprezintă Visarta”, prin care aduc la cunoştinţa ministrului Culturii faptul că societatea privată de gestiune colectivă a drepturilor artiştilor vizuali Visarta nu mai reprezintă interesul artiştilor, ci interesul propriu, deloc cultural, exclusiv financiar al organelor acesteia de conducere.

 • Ştefan Câlţia, în dialog cu Ana Blandiana: „Starea de spectator, ca cetăţean, e aproape duşmănoasă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Câlţia, în dialog cu Ana Blandiana: „Starea de spectator, ca cetăţean, e aproape duşmănoasă”

  Marţi seară, la Muzeul Colecţiilor de Artă, a avut loc o discuţie între poeta Ana Blandiana şi pictorul Ştefan Câlţia din structura expoziţiei „Obiecte grăitoare”. Evenimentele care se desfăşoară în acest cadru sunt, după cum a spus pictorul, „invitaţii către prietenii şi cunoştiinţele sale de a-şi spune gândurile despre profesiunile şi problematicile care îi privesc”. Cei doi au vorbit despre comunism, despre Alianţa Civică şi despre societate.

 • „Suntem un
oraş vegetal“ sau De ce iubim Bucureştiul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Suntem un oraş vegetal“ sau De ce iubim Bucureştiul

  Săptămâna aceasta am asistat la o excelentă conferinţă, susţinută de arhitecta Ioana Tudora în interiorul minunatei expoziţii „Ştefan Câlţia. Obiecte grăitoare“ (deschisă până pe 20 septembrie la Muzeul Colecţiilor de Artă). A fost o abordare nu atât arhitecturală sau urbanistică, cât arhitectural-antropologică, o expunere care m-a ajutat să-mi sistematizez lucruri aflate prin lecturi în ultima vreme sau doar intuite.

 • Reparaţie peste timp pentru Dinu Pillat. Ştefan Câlţia i-a desenat grădinile la care scriitorul doar a visat. Albumul rezultat se lansează marţi în Grădina Botanică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reparaţie peste timp pentru Dinu Pillat. Ştefan Câlţia i-a desenat grădinile la care scriitorul doar a visat. Albumul rezultat se lansează marţi în Grădina Botanică

  Marţi, 14 iunie, de la ora 14.00, în Grădina Botanică bucureşteană (Şoseaua Cotroceni 32), are loc lansarea ediţiei limitate a volumului „Ştefan Câlţia: Grădini pentru Dinu Pillat“, rezultat în urma expoziţiei deschise în toamna lui 2015 la Galeria AnnArt. Evenimentul va avea loc în prezenţa importantului artist plastic român şi a Monicăi Pillat, fiica scriitorului.

 • Şcoala, acum 76 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala, acum 76 de ani

  Meşterul Ştefan Câlţia, zugravul de oameni care plutesc peste păduri cu cerul la subţioară, mi-a dăruit, la începutul acestui an, o copie după un catalog şcolar din anul 1940. E vorba de catalogul clasei a şasea a Şcolii din comuna Şona, judeţul Făgăraş.

 • Cu Ştefan Câlţia în poveste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu Ştefan Câlţia în poveste

  S-a întâmplat la începutul acestui noiembrie. Ştiam cine e când s-a aşezat lângă mine în microbuzul ce urma să ne ducă la Horezu. Nu ştiam însă de ce tace atât de adânc şi de lung, pentru că asta a făcut tot drumul, a tăcut. La masa de prânz, aşezată în pridvorul mănăstirii ctitorite de Brâncoveanu, ne-am nimerit tot alături. Dintr-odată, a început să fie ca în tablourile sale.

 • VIDEO Satul românesc în moarte clinică. Pictorul Ştefan Câlţia, despre colectivizare: Voiau să transforme populaţia credincioasă într-o gloată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Satul românesc în moarte clinică. Pictorul Ştefan Câlţia, despre colectivizare: Voiau să transforme populaţia credincioasă într-o gloată

  Pictorul Ştefan Câlţia, martor direct al planului regimului comunist de cooperativizare a agriculturii, a vorbit, la Adevărul Live, despre colectivizare, despre efectele dezastruoase pe care acest proces l-a avut asupra satului românesc şi despre zecile de mii de ţărani arestaţi, deportaţi sau executaţi de comunişti.

 • Nouă personalităţi răspund pe ce se întemeiază credinţa lor: De ce cred în Dumnezeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nouă personalităţi răspund pe ce se întemeiază credinţa lor: De ce cred în Dumnezeu

  „Weekend Adevărul“ vă prezintă, înainte de Crăciun, mărturiile intime rezultate în urma a nouă întâlniri unice. Scriitori, medici, deţinuţi politici, artişti, matematicieni şi istorici povestesc despre momentul în care au găsit împlinirea în vieţile lor. Textele care urmează reprezintă, în propriile cuvinte ale autorilor, tot atâtea variante ale întâlnirii cu divinul

 • Zilele culturale BNR: şapte poveşti cu Ştefan Câlţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zilele culturale BNR: şapte poveşti cu Ştefan Câlţia

  Seara dedicată la BNR lui Şefan Câlţia, pictorul nepereche dacă-mi este îngăduit să împrumut termenul atribuit unui alt mare artist, a gravitat în jurul volumului „Şapte poveşti (I,II,III,IV,V,VI,VII) cu Ştefan Câlţia“, tipărit la Editura UNARte, proiect editorial AFCN, ca cu sprijin BNR.

 • Ce pictori în viaţă sunt o investiţie sigură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce pictori în viaţă sunt o investiţie sigură

  Mai mulţi artişti români contemporani au intrat în licitaţii. Ştefan Câlţia în ţară şi Adrian Ghenie peste hotare sunt liderii primelor generaţii de artişti români care obţin încă din timpul vieţii consacrarea.

Modifică Setările