Stiri despre saceur

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine este adevăratul inamic al NATO?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este adevăratul inamic al NATO?

  În timp ce orgoliile unor preşedinţi din state aliate generează comentarii nu tocmai optimiste, privind modul cum se va desfăşura summitul NATO, din luna decembrie 2019, la nivelul generalilor cu funcţii cheie în Europa, normalitatea dialogului indică victoria raţiunii împotriva sindromului lipsei de realism geopolitic.

 • INTERVIU Generalul Mircea Mândru:   „Securitatea Naţională nu se construieşte cu silvicultori!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Generalul Mircea Mândru:   „Securitatea Naţională nu se construieşte cu silvicultori!”

  Pornind de la realitatea că formula mediatică, informală, a Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică - o tribună de exprimare specifică a celor ce nu omit rolul armatei, în consolidarea valorilor euroatlantice - a devenit un reper serios în societatea civilă, cred că merită să fie cunoscute şi opiniile punctuale ale altor personalităţi militare, care ştiu genul proxim şi diferenţa specifică dintre NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA.

 • Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.

  "Alo! Staţi liniştiţi pe locurile voastre!" Cuvintele rostite de preşedintele României socialiste, în decembrie 1989, sunt acum, cu modificările de rigoare, exact acelea cu care încep, continuă şi îşi termină mesajele, deloc oneste, personaje care mai bântuie prin arena atenţiei publice. Şi care, deloc surprinzător, pledează, subtil, cauza imperiului răsăritean, nu cea a comunităţii euroatlantice, din care face parte şi România.

 • Va mai exista statul independent ucrainean şi în luna mai?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va mai exista statul independent ucrainean şi în luna mai?

  Preşedintele Statelor Unite ale Americii a făcut publică îndoiala sa că Rusia îşi va respecta promisiunile făcute la Geneva privind detensionarea situaţiei fluide din încă existentul stat ucrainean, cu graniţele tot mai mutilate. În caz contrar, afirma, cam trist, Barack Obama, SUA şi aliaţii sunt gata să impună noi sancţiuni Federaţiei Ruse. Care ar putea deveni, în scurt timp, şi mai mare, incluzând manu militari şi Ucraina.

 • NATO ar trebui să fie „mai mult decât o bucată de hârtie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO ar trebui să fie „mai mult decât o bucată de hârtie”

  La 29 martie 2004 am avut onoarea de a fi în suita celui mai popular general post-decembrist, care, în calitatea sa de şef al Statului Major General a fost invitat să participe la ceremonia organizată la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, de la Mons, în Belgia, unde Tricolorul României a fost înălţat pe catargul ridicat lângă acelea deja existente, pe care fluturau drapelele celorlalte state membre ale NATO.

 • Forţele NATO au un nou conducător, generalul american Philip Breedlove
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forţele NATO au un nou conducător, generalul american Philip Breedlove

  Generalul american Philip Breedlove a preluat luni postul de comandant suprem al forţelor NATO (SACEUR), anunţând că prioritatea sa este să garanteze „coeziunea” celor 28 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice şi să încheie cu succes „tranziţia în Afganistan” la sfârşitul lui 2014.

Modifică Setările